Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Klaipėdietį dėl poros cigarečių mirtinai sumušę paaugliai švelnesnių bausmių negavo

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį paskelbė, kad devynerių ir aštuonerių su puse metų laisvės atėmimo bausmėmis už vyro nužudymą dėl poros cigarečių nuteisti paaugliai turės atlikti šias bausmes – teismas atmetė jų prašymus bausmes švelninti. Vaikinai laisvės atėmimo bausmes atliks nepilnamečių pataisos namuose.
Įtariamasis
Asociatyvinė iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apeliacinės instancijos teismas, palikdamas nepakeistą Klaipėdos apygardos teismo 2014 m. balandžio 29 d. nuosprendį, pabrėžė, kad vaikinai padarė itin sunkų nusikaltimą – atėmė žmogaus gyvybę, t.y. padarė nepataisomą žalą visuomenei. Be to, šis žiaurus nusikaltimas padarytas dėl menkavertės priežasties – neva nukentėjusysis iš pakelio paėmė per daug cigarečių, negu jam buvo leista.

Nusikaltimas įvykdytas 2012 m. žiemos švenčių išvakarėse – gruodžio 23 d. vakare – viename Klaipėdos daugiabutyje, kai du tuomet keturiolikmečiai vaikinai mirtinai sumušė vyriškį dėl menkavertės priežasties. Girti vaikinai vyrą spardė, mušė rankomis; visa tai truko kelias valandas. Didelė dalis smūgių buvo suduota nukentėjusiajam gulint be sąmonės ir nesipriešinant.

Be to, Teismo nuomone, nėra pagrindo tikėti vaikinų nuoširdžiu apgailestavimu nusikaltus, nes jie ne kartą melavo, bandė išvengti atsakomybės, įkalbinti kitą asmenį prisiimti kaltę. Vienas iš vaikinų, paskambinęs į Bendrąjį pagalbos centrą, nenurodė visų aplinkybių, vėliau klaidino atvykusius pareigūnus, teigdamas, jog nežino, kas nužudė žmogų ir pan. Teismas padarė išvadą, kad vaikinai šį nusikaltimą padarė ne atsitiktinai, o dėl savo antivisuomeniškų nuostatų, kurios buvo susiformavusios iki nužudymo.

Nusikaltimas įvykdytas 2012 m. žiemos švenčių išvakarėse – gruodžio 23 d. vakare – viename Klaipėdos daugiabutyje, kai du tuomet keturiolikmečiai vaikinai mirtinai sumušė vyriškį dėl menkavertės priežasties. Paaugliai buvo išgėrę alkoholio. Vaikinai vyrą spardė, mušė rankomis; visa tai truko kelias valandas. Didelė dalis smūgių buvo suduota nukentėjusiajam gulint be sąmonės ir nesipriešinant.

Abu vaikinai apeliaciniuose skunduose prašė bausmes švelninti, rašoma Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Kristinos Petrošienės trečiadienį paviešintame pranešime.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius