Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 08 20 /15:21

Klaipėdoje dėl svylančių laidų iš dalies buvo evakuotas prekybos ir pramogų centras BIG

Ketvirtadienį apie pietus uostamiesčio specialiosios tarnybos skubėjo į didžiulį prekybos centrą Taikos prospekte. Parduotuvėje „Parfum express“ pradėjus degti laidams, iš dalies teko evakuoti Klaipėdo BIG'o lankytojus ir darbuotojus. Tačiau gaisras neįsiplieskė, žmonės rimčiau nenukentėjo.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Įvykio liudininko Osvado nuotr.

Apie incidentą prekybos ir pramogų centre BIG redakciją informavo įvykio liudininkas Osvaldas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Laura Valauskienė 15min.lt redakciją informavo, kad iškvietimas į šį objektą gautas ketvirtadienį 12.41 val.

BIG'e tuo metu buvusio klaipėdiečio Osvaldo įspūdžiai tokiai: „Dūmai parduotuvėje. Aitrus kvapas... Negalima tverti viduje...“

 
Įvykio liudininko Osvado nuotr./Įvykio vietoje
Įvykio liudininko Osvado nuotr./Įvykio vietoje

PAGD duomenimis, incidentas įvyko, kai prekybos ir pramogų centro parduotuvėje „Parfum express“ pradėjo svilti elektros instaliacija. Dėl to ir buvo uždūmintos patalpos.

Atvykę gelbėtojai parfumerijos skyriuje pastebėjo apsilydžiusius laidus. BIG'o apsaugininkai jų svilimą jau buvo spėję numalšinti milteliniu gesintuvu. Ugniagesių pagalbos daugiau neprireikė. Priešgaisrinės saugos profesionalai tik įvertino padėtį – įsitikino, kad pavojaus nebėra ir išvėdinus patalpas galima atnaujinti prekybos centro veiklą.

Prekybos ir pramogų centro BIG administratorė savo ruožtu pasidžiaugė, kad incidentas buvo likviduotas sklandžiai, pakankamai greitai ir be jokių žalingesnių pasekmių. „Lankytojai ir darbuotojai buvo laikinai evakuoti tik iš tos centro dalies, kur viskas vyko“, – sakė 15min.lt pašnekovė.

Administratorės teigimu, BIG'as po šio sujudimo į įprastą darbo režimą grįžo maždaug per 40 minučių.

Įvykio liudininko Osvaldo nuotr./Įvykio vietoje
Įvykio liudininko Osvaldo nuotr./Įvykio vietoje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius