Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje sulaikytas mažametes prievartavęs jūreivis

Klaipėdoje penktadienį sulaikytas 39-erių klaipėdietis jūreivis, prievartavęs mažametes mergaites. Dėl dviejų Kretingos rajone įvykdytų nusikaltimų vyriškis prisipažino. Teismas rusakalbį dviejų vaikų tėvą leido suimti penkiolikai parų.
Klaipėdos vyriausiasis policijos komisariatas.
Mažametes prievartavęs vyras užsienio laivybos kompanijoje dirbo inžinieriumi. / J.Andriejauskaitės nuotr.

Pasak Kretingos rajono policijos komisariato viršininko Arūno Merkelio, vyras nusikaltimus įvykdė pernai gegužės 4 ir gruodžio 16 dienomis. Skirtingose Kretingos rajono vietovėse abi mergaites jis užpuolė popiet, einančias iš mokyklos, ir nusitempęs į mišką išprievartavo. Mergaitėms po sukrėtimo prireikė psichologų pagalbos.

„Jis dengdavo veidą, slėpė nuo aukos. Pradėjo nuo pėdkelnių, vėliau įsigijo tikrą kaukę ir naudojo peilį“, – sakė A.Merkelis. Kratos metu pareigūnai jo namuose rado peilių, kaukės aptikti nepavyko. Tirti paimta ir kompiuterinė medžiaga.

Kretingos rajono policijos pareigūnai įtariamąjį sulaikė penktadienį namuose. Pasak A.Merkelio, tam buvo kruopščiai ruoštasi, į pagalbą pasitelktos specialiosios tarnybos, nes turėta žinių, kad užsienio laivybos kompanijoje inžinieriumi dirbantis vyras gali išvykti. Baimintasi, kad pajutęs, kad gali būti sulaikytas, jis užsienyje pasislėps. Pareigūnai ketina susisiekti su kolegomis užsienyje, kad būtų išsiaškinta, ar tokių nusikaltimų nebuvo įvykdyta ir svetur.

Manoma, kad tas pats vyras Klaipėdos apskrityje iš viso galėjo įvykdyti penkis ar net daugiau nusikaltimų, mat visų jų braižas panašus. Aukų amžius – 11–15 metų. Kretingos rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkas Nerijus Japertas teigė, kad nusikaltimus įtariamasis darė nuo 2005 metų. Pareigūnai kvietė ir kitas nukentėjusias mergaites bei moteris kreiptis į prokurorą Aurelijų Stanislovaitį (tel. 846 466056).

Suimtas 39 metų rusakalbis Lietuvos pilietis iki šiol nebuvo teistas, keletą kartų baustas administracine tvarka už Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Pasak N.Japerto, jis gyveno tvarkingoje šeimoje.

Už mažamečių seksualinį prievartavimą vyrui gresia laisvės atėmimas nuo 3 iki 13 metų.

J.Andriejauskaitės nuotr./Kretingos rajono policijos komisariato pareigūnai - Nerijus Japertas (kairėje) ir Arūnas Merkelis.
Kretingos rajono policijos komisariato pareigūnai Nerijus Japertas (kairėje) ir Arūnas Merkelis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius