-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 13 /13:28

Trispalvių niekinimu įtariamas asmuo sulaikytas dar kovo 11-ąją: senas policijos klientas

Klaipėdoje sulaikytas asmuo, įtariamas vėliavų niekinimu Klaipėdoje. Tai 15min patvirtino Klaipėdos apskrities VPK atstovai. Paaiškėjo, kad jis sulaikytas dar kovo 11-ąją, Nepriklausomybės atkūrimo dieną, kurios proga trispalvės ir buvo iškeltos.
Padegtos Lietuvos vėliavos
Padegtos Lietuvos vėliavos / Klaipėdos apskrities VPK/15min.lt skaitytojo nuotr.

Kovo 8-osios rytą Klaipėdoje, Žvejybos uosto rajone, aptikta dvylika apgadintų trispalvių. Dalis jų buvo padegta, daliai nulaužti kotai.

Pareigūnai ėmėsi tyrimo.

Tačiau ir artimiausiomis dienomis įvykiai pasikartojo.

Išniekinta vėliava aptikta ir kovo 9-ąją. Šiaulių gatvėje buvo nulaužtas iškeltos trispalvės kotas.

Kovo 11-osios naktį Baltijos prospekte prie vieno daugiabučio buvo rasta numesta trispalvė.

Kiek išsiaiškino 15min, vienas įtariamasis jau sulaikytas. Kaip teigė Klaipėdos apskrities VPK atstovė Andromeda Grauslienė, atliekami „ne viešo pobūdžio veiksmai“ ir tyrimas tęsiamas.

Kiek anksčiau vietos gyventojai žurnalistams pasakojo, kad prie namų įrengtos kameros fiksavo tris asmenis, kurie tampė vėliavas. Esą užfiksuoti trys vyrai, kurie elgėsi needakvačiai. Ar ši informacija pasitvirtino – neaišku.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla vėliau trečiadienį žurnalistams sakė, kad asmuo yra „senas mūsų klientas“, gimęs 1991 metais, turintis ne vieną teistumą.

„Jam vienam kol kas esame pareiškę įtariamus, su juo dirbame, asmuo nelinkęs pripažinti savo kaltės, bet manau, kad šis tyrimas pasieks teismą“, – Vidaus reikalų ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje teigė R.Požėla.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas viešai nuplėšė, sudraskė, sulaužė, sunaikino, subjaurojo ar kitaip išniekino Lietuvos valstybės vėliavą ar herbą arba viešai pasityčiojo iš Lietuvos valstybės himno, numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Išpuolius Klaipėdoje pasmerkė ir miesto meras Arvydas Vaitkus, teigęs, kad tai tikslinga veikla prieš kovo 11-osios šventę.

Prezidentas Gitanas Nausėda teigė, kad išpuoliai prieš Lietuvos valstybingumo simbolius – vėliavas, paminklus – yra kryptinga veikla, kuri planuojama ir koordinuojama ne Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius