Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje vėl aptikta suklastotų euro monetų

Klaipėdoje aptikta suklastotų euro monetų. Kad pinigai sufalsifikuoti, patvirtino ir Lietuvos banko ekspertizė.
Dviejų eurų moneta
Dviejų eurų moneta / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Į pareigūnus kreipėsi duone prekiaujančios bendrovės atstovai. Jiems įtarimų sukėlė 2 eurų moneta su Vokietijos nacionaline puse. Monetą ištirti paprašyta Lietuvos banko atstovų. Šie pareiškė, kad iš tiesų eurai – padirbti.

Tokia pati moneta dar pavasarį buvo patikra ir Šiltutės plente pieno produktais prekiaujančioje bendrovėje. Taip pat nustatyta, kad moneta – netikra.

Šią savaitę suabejota ir smulkesnio nominalo – 20 ir 10 euro centų tikrumu. Viena uostamiesčio įmonė pranešė radusi per 20 įtarimų sukėlusių monetų. Šiuos pinigus dar ištirs Lietuvos bankas.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Jūratė Albrektienė 15min teigė, kad pranešimai apie padirbtus pinigus gana dažni. „Dažniausiai padirbami 10, 20 ir 50 eurų kupiūros. Tokie netikri pinigai aptinkami labai dažnai, tačiau padirbtų monetų pasitaiko itin retai. Tai gana nauja“, – teigė pareigūnė.

Anot jos, įtarus, kad kupiūra netikrai, reikėtų iš karto pranešti policijos pareigūnams. „Geriausia, dar kasoje pamačius, kad duodama kupiūra kelia įtarimų, kviesti policijos pareigūnus. Nenueiti į šalį, bet pačioje kasoje, kad būtų galima įrodyti pinigų perdavimo atvejį“, – aiškino J.Albrektienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius