-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos apygardos teismuose nemokamai konsultavosi daugiau nei 80 asmenų

Antradienį Europos teisės dienos proga Klaipėdos apygardos teismuose vyko nemokamos teisinės konsultacijos. Pirmą kartą mūsų šalyje organizuotame renginyje Klaipėdos regiono teismai sulaukė 83 asmenų, kuriems savivaldybių, advokatūros bei teismų atstovai padėjo sužinoti atsakymus į kasdienius teisinius klausimus.
Klaipėdos apygardos teisme nemokamos teisinės konsultacijos suteiktos daugiau nei 80 asmenų.
Klaipėdos apygardos teisme nemokamos teisinės konsultacijos suteiktos daugiau nei 80 asmenų. / Klaipėdos apygardos teismo nuotr.

Prie visoje Lietuvoje organizuoto renginio prisijungė septyni Klaipėdos apygardos teismai. Jie lankytojų laukė nuo ankstyvo ryto, kai kurie teismai konsultacijas tęsė ir iki pat darbo dienos pabaigos. Renginio metu dažniausiai buvo aptariami palikimo priėmimo, santuokos nutraukimo, antstolių veiksmų, žemės sklypo ir kitos nuosavybės naudojimo klausimai. Keli asmenys teiravosi ir dėl pažeistų vartotojų teisių gynimo įsigijus netinkamos komplektacijos žoliapjovę, dėl nesutarimų su kaimynais sprendimo būdų, dėl santuokos sudarymo su nepilnamečiu.

Didžiausio lankytojų skaičiaus sulaukė Klaipėdos miesto apylinkės bei Kretingos rajono apylinkės teismai, kuriuose konsultavosi po 24 asmenis. Pastarojo teismo administracijos sekretorė Eglė Žakaitytė-Venckūnienė džiaugėsi, kad renginys pavyko puikiai. „Teisinės konsultacijos buvo suteiktos visiems norintiems. Konsultacijų metu žmonės išklausė juos dominančios informacijos. Teisme juos konsultavo advokatė ir Kretingos rajono savivaldybės Juridinio skyriaus vyriausioji specialistė, kurioms bendravimas su piliečius įvairiais teisiniais klausimais yra įprastas. Tad džiugu, kad apsilankę asmenys sulaukė pirminę bei antrinę teisinę pagalbą teikiančių atstovų konsultacijų“, – vykusio renginio ypatumus aptarė E. Žakaitytė-Venckūnienė.

Apeliacinės instancijos teismo, nagrinėjančio sudėtingesnes bylas ir skundus dėl žemesniųjų teismų priimtų sprendimų, veiklos klausimais konsultacijas teikė Klaipėdos apygardos teismo atstovai. „Teisėjo padėjėjo darbas iš esmės yra teismo priimamų procesinių dokumentų projektų rengimas, todėl susitikimas su žmonėmis ir jų konsultavimas mums buvo nauja ir, be abejo, labai įdomi patirtis. Labai džiugu, kad žmonės mumis pasitikėjo, atėjo ir drąsiai klausinėjo. Visi besikreipusieji apsilankė su šypsenomis, geranoriškai nusiteikę. Tik šiek tiek nustebino žmonių reakcija jiems pasiūlius pabandyti problemas išspręsti be kreipimosi į teismą ar kitas teisėsaugos institucijas, o tiesiog taikiai susitarus su kita puse. Tikiuosi, kad laikui bėgant mūsų visuomenė atras daugiau alternatyvių problemų sprendimo būdų“, – po renginio įspūdžiais dalijosi Civilinių bylų skyriaus teisėjo padėjėja Zina Vilnienė.

Be minėtų teismų, nemokamų teisinių konsultacijų renginyje dalyvavo Palangos miesto, Šilalės, Šilutės, Tauragės rajonų apylinkių teismai. Iš viso Lietuvoje prie šios iniciatyvos prisijungė 60 teismų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius