Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Kontrabandinės cigaretės – pėdkelnėse

Savaitgalį Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Raigardo, Šalčininkų, Lavoriškių ir Medininkų kelio postuose sulaikė kontrabandinių cigarečių, kurių vertė siekė beveik 20 tūkst. Lt. Visiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o neteisėtai gabentos cigaretės sulaikytos.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / Muitinės departamento nuotr.

Kaip teigiama išplatintame pranešime, Medininkų kelio poste patikrinę du skirtingu laiku sieną kirtusius keleivinius autobusus „Setra“, muitinės pareigūnai autobusų salonuose aptiko per 100 pakelių įvairių cigarečių už daugiau nei tūkstantį litų. Maršrutu „Minskas–Vilnius“ vykstančių autobusų keleiviai kelionei į Lietuvą ruošėsi itin kruopščiai, nes nelegalias cigaretes buvo suslėpę po sėdynėmis pritvirtintose kojinėse ir pėdkelnėse, techninėse angose po kojomis tarp sėdynių, šiukšliadėžėje. Kaip tokiais atvejais ir įprasta, apklausus keleivius paaiškėjo, kad cigaretės yra „niekieno“. Kaip jos tokiu keistu būdu atsidūrė autobusų salonuose, nė vienas iš keleivių taip ir nesugebėjo paaiškinti.

Nuo muitinės pareigūnų nepavyko išsisukti ir mūsų šalies piliečiui S.S., kuris iš Baltarusijos automobiliu „Volkswagen Passat“ mėgino įsivežti apie pusę tūkstančio pakelių cigarečių „Fest 7“ ir „Fest“ daugiau nei už 3 tūkst. Lt. Nors pilietis S. S. ir deklaravo, kad neleistinų daiktų ir prekių neveža, muitininkai detaliau apžiūrėję įtartiną automobilį kuro bake aptiko įrengtą slėptuvę.

Tikėdamasis, kad važiuojančių žaliojo kanalo režimu muitinės pareigūnai netikrina, mūsų šalies pilietis O. V. automobiliu „Opel Omega“ savaitgalį grįžo iš Baltarusijos. Tačiau sustabdę minėtąjį automobilį, muitinės pareigūnai jį kruopščiai apžiūrėjo ir bagažinėje įrengtoje slėptuvėje aptiko per pusantro šimto pakelių nedeklaruotų cigarečių, kurių vertė viršija tūkstantį litų.

Panašią slėptuvę automobilio „Audi 100 “ bagažinėje buvo įsirengęs ir iš Baltarusijos pro Raigardo kelio postą į Lietuvą pargrįžtantis pilietis R.M. Muitininkai slėptuvėje aptiko per pusantro šimto slepiamų cigarečių už daugiau nei 1200 Lt.

Už pusę tūkstančio litų cigarečių per tą patį kelio postą iš kaimyninės šalies mėgino įsivežti automobilį „BMW“ vairuojantis pilietis A. M. Žaliojo kanalo režimu vykstantis pilietis cigaretes slėpė asmeninio naudojimo krepšiuose tarp įvairių daiktų.

Šalčininkų kelio poste muitinės pareigūnai patikrino mūsų šalies piliečio K.M. vairuojamą automobilį „Mercedes Benz“. Nors pilietis deklaravo, kad savoms reikmėms vežasi tik du pakelius cigarečių, muitinės pareigūnai dujų balione įrengtoje slėptuvėje aptiko beveik pusė šimto pakelių nedeklaruotų cigarečių. Sulaikyto krovinio vertė daugiau nei 2 tūkst. Lt.

Patikrinę du skirtingu laiku į Lietuvą atvykstančius maršrutinius autobusus „Varanavas–Vilnius“, Šalčininkų kelio posto muitinės pareigūnai salonuose įrengtose slėptuvėse aptiko „nelegalių“ ir „niekam“ nereikalingų cigarečių beveik už tūkstantį litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius