Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Korupcinėje Panevėžio valdžios byloje bus teisiamas ir geležinis žmogus Vidmantas Urbonas

Teismas nagrinės bylą dėl buvusiems Panevėžio apskrities administracijos valdininkams pareikštų kaltinimų
Vidmantas Urbonas
Vidmantas Urbonas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Panevėžio miesto apylinkės teismui perduota nagrinėti baudžiamoji byla dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimo ir kyšininkavimo, kurioje kaltinimai pareikšti buvusiam Panevėžio apskrities viršininkui Viktorui Trofimovui, buvusiam Panevėžio apskrities Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento statybos valstybinės priežiūros skyriaus vedėjui Marijonui Dambrauskui bei vienos sporto asociacijos pirmininkui Vidmantui Urbonui.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą STT Panevėžio valdybos pareigūnai surinko duomenų, kurie leidžia įtarti, kad vienam verslininkui, norėjusiam prasitęsti nuosavybės teise valstybei priklausančio žemės sklypo nuomos sutartį, galimai teko patenkinti ir neteisėtus tuo metu veikusios Panevėžio apskrities administracijos valdininkų reikalavimus.

Byloje turimais duomenimis, mainais už minėtos sutarties pratęsimą, verslininkas galimai turėjo įtakoti tuometį vieno rajono merą, kad jis balsuotų už V.Trofimovo kandidatūrą Panevėžio regiono plėtros tarybos posėdyje. Verslininkas, kaip įtariama, taip pat turėjęs „paremti“ penkiais tūkstančiais litų ir vieną sporto asociaciją, nors šios asociacijos buhalterinės apskaitos dokumentuose tokia „parama“ iš viso nebuvo užfiksuota.

Ikiteisminio tyrimo metu STT Panevėžio valdybos pareigūnai taip pat buvo nustatė, kad, galimai susitarus minėtam buvusiam Panevėžio apskrities viršininkui ir Panevėžio apskrities Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento statybos valstybinės priežiūros skyriaus vedėjui M.Dambrauskui, buvo klastojami dokumentai ir panaudojami jau suklastoti dokumentai dėl vienų patalpų Panevėžyje pripažinimo tinkamomis naudoti ir teisinio jų įregistravimo, ignoruojant Panevėžio apylinkės teismo nutartis.

Šį ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras, pažymima Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovų trečiadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius