-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kretingos ugniagesiai gelbėtojai įsikurs naujoje gaisrinėje

Penktadienį iškilmingai bus atidaryta Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Kretingos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos naujoji gaisrinė.
Naujas Kretingos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gaisrinės pastatas
Naujas Kretingos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gaisrinės pastatas / VPGT nuotr.

Kretingos ugniagesiai gelbėtojai įsikurs naujose moderniose patalpose Tiekėjų g. 19. Į naujosios gaisrinės atidarymo ceremoniją pakviesti Seimo narys Antanas Vinkus, Vidaus reikalų ministerijos kancleris Algirdas Stončaitis, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius vidaus tarnybos generolas Remigijus Baniulis, Kretingos rajono meras Juozas Mažeika, mero pavaduotoja Danutė Skruibienė, administracijos direktorius Virginijus Domarkas ir kiti garbūs svečiai.

Pasak Kretingos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Gintaro Bruzdeilino, Kretingos ugniagesiai beveik 80 metų buvo įsikūrę Kęstučio gatvėje. Praeito amžiaus pirmojoje pusėje nedideles patalpas miesto centre ugniagesiai dalijosi su miesto savivalda ir burmistru. „Gaisrinė buvo pritaikyta tik arkliukui laikyti, – sakė jis. – Suprantama, kad šiuolaikiniai mūsų gaisriniai automobiliai nelabai tilpdavo į garažą, norint išvažiuoti, reikėdavo veidrodėlius užlenkti. Ugniagesiai rengdavosi koridoriuje, poilsio patalpų irgi neturėjo. Dabar pastatytas naujas garažas, kuriame yra keturi boksai gaisriniams automobiliams, ir plovykla. Ugniagesiai turi sporto ir poilsio patalpas, naujuose kabinetuose įsikūrė ir administracija.“

Kretingos priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje dirba 42 žmonės, 32 iš jų – ugniagesiai gelbėtojai. Šiemet jie jau užgesino per 120 gaisrų ir atliko apie 200 gelbėjimo darbų. G. Bruzdeilinas, tarnybai vadovaujantis 11 metų, teigė, jog žemaičiai ugniagesiai – užsispyrę, bet labai darbštūs, dirba užtikrintai ir tiksliai. „Kolektyvas energingas, daug jaunų žmonių. Džiugu, kad mūsų tarnyboje dirba ir geriausias šalyje gaisrinio automobilio vairuotojas Darius Kontrimas, trejus metus Geriausio valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūno konkurse užėmęs pirmąsias vietas. O prieš keletą metų iš mūsų tarnybos į Vilnių persikėlė ugniagesys gelbėtojas Lukas Strakšas, išgarsėjęs garbingu poelgiu, kai Palangoje ant tilto išgelbėjo žmogaus gyvybę,“ – sakė V. Bruzdeilinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius