-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kupiūras surašinėjančia Vilkijos seniūnijos raštininke prisistačiusi aferistė iš senolės išviliojo 18 tūkst. litų

Kauno apskrities policijos pareigūnai primena, kad artėjant euro įvedimui 2015 m. sausio mėn., gyventojai turėtų būti budrūs ir pasisaugoti sukčių, bandančių apgaule išvilioti pinigus, o susidūrę su jais – nedelsdami pranešti policijai. Ypač budriems reikėtų būti senyvo amžiaus žmonės, todėl pareigūnai prašo gyventojų perspėti artimuosius apie sukčiavimo grėsmes.
Litai
Litai / BFL/Edgaro Anisimenko nuotr.

Paskutinis pranešimas, kurio sulaukė Kauno apskrities policijos pareigūnai buvo, jog balandžio 29 d. 9.30 val. Kauno r., Vilkijoje, Kauno g., pas 1929 m. gimusią pilietę O.R. atėjo nepažįstama moteris, prisistačiusi seniūnijos raštininke, surašinėjančia kupiūras. Po nepažįstamos moters apsilankymo pilietė O.R. pasigedo kambaryje ant stalo piniginėje buvusių 8 000 Lt bei kitame kambaryje ant bufeto padėtų 10 000 Lt. 

Padaryta 18 000 Lt žala.

Kauno apskrities policija gyventojams primena: artėjant euro įvedimui jokių tarnybų atstovai po namus nevaikšto ir neprašo pateikti turimų pinigų surašymui. Prašome žmonių neįsileisti į namus nepažįstamų asmenų, prisistatančių įvairių tarnybų specialistais, kurie nepateikia tai patvirtinančių dokumentų.

Po nepažįstamos moters apsilankymo pilietė O. R. pasigedo kambaryje ant stalo piniginėje buvusių 8 000 Lt bei kitame kambaryje ant bufeto padėtų 10 000 Lt. 

Raginama nerodyti, neduoti pinigų asmenims, kurie nori surašyti turimus pinigus. Įspėjama: neišduokite, kur laikote pinigus, kadangi būtent toks ir yra sukčių tikslas. Dažnai būtent po tokių asmenų apsilankymo piliečiai pasigenda namuose turėtų santaupų.

Policijos pareigūnai taip pat kreipiasi į vyresnio amžiaus piliečių vaikus ir kitus artimuosius prašydami pasikalbėti su senoliais ir paaiškinti, kad pinigai nėra keičiami namuose, o numatytu laikotarpiu jie bus keičiami banko skyriuose.

Kauno apskrities policija ragina gyventojus saugoti pinigus ir neatiduoti jų nepažįstamiesiems, kad ir kuo jie prisistato. Susitikus su „specialistais“, pasakojančiais apie litų keitimą į eurus ir siūlančiais pakeisti pinigus, reikia skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius