Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuršių mariose atskilo ledo lytis, ant jos – apie 40 žmonių

Bendrasis pagalbos centras informuoja apie incidentą Kuršių mariose ties Nida.
Žvejys ant ledo
Žvejys ant ledo / Sauliaus Žiūros/15min.lt nuotr.

Penktadienį apie 18.22 val. bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Nidoje, ties Naglio gatve, mariose, ant atskilusios ledo lyties yra žmonių.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Neringos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Informacija apie įvykį perduota Klaipėdos apskrities VPK ir Jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centrui.

Pasak Karinių jūrų pajėgų atstovo spaudai Antano Brenciaus, properša Kuršių mariose susidarė maždaug apie kilometrą nuo kranto. Į įvykio vietą atskubėję ugniagesiai nutiesė kopėčias, tad žvejai krantą pasieks saugiai.

„Properša nėra didelė, bet, matyt, nepereinama ir neperšokama, tad gelbsti ugniagesiai. Įvykio vietoje yra ir pasieniečių laivas „Kristina“, tačiau kol kas veiksmų nesiima. Ant ledo iš viso yra apie 40 žmonių“, – pasakojo A.Brencius.

Jis apgailestavo, kad vos prieš savaitę įvykęs toks pat incidentas žvejų nepamokė. „Gaila, kad žmonės nėra sąmoningi ir nesupranta, jog lipti ant ledo jau nebe laikas“, – sakė karininkas.

Apie 20.10 val. gelbėjimo operacija buvo baigta. Iš viso nutiesus kopėčias perkeltas 41 asmuo. Anot A.Brenciaus, šiuo metu ties Nida stebimas žmonių ant ledo susibūrimas apie 200 metrų nuo kranto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius