Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Laimutė Stankūnaitė: „Mane pribloškė teisėjų kolegijos sprendimas bylą nagrinėti atviruose posėdžiuose“

„Nesutinku, kad būtų paviešintos mano dukrelės privataus gyvenimo detalės“, – teigia Laimutė Stankūnaitė. Portalas 15min.lt pateikia neredaguotą mažametės motinos pareiškimą, ketvirtadienį paskelbtą asmeniniame L.Stankūnaitės tinklalapyje internete.
Laimutė Stankūnaitė
Laimutė Stankūnaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiandien (2012-03-05) Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas pradėjo nagrinėti vadinamą „Kauno pedofilijos“, o iš tikrųjų – šmeižto ir kliedesių bylą, kurioje mano dukrelės tvirkinimu yra kaltinamas velionis Andrius Ūsas.

Šioje byloje esu tik liudininkė, tvirtai žinau, kad jokios „pedofilijos“ nebuvo, o ši byla į teismą nukeliavo tik norint nuraminti visuomenę.

Mane pribloškė teisėjų kolegijos sprendimas bylą nagrinėti atviruose posėdžiuose. Kiek žinau, visos bylos, susijusios su mažamečiais, nepilnamečiais asmenimis ar lytinio pobūdžio nusikaltimais besąlygiškai nagrinėjamos už uždarų durų.

Neturiu ką slėpti nuo visuomenės, esu nieko neįtariama ir nekaltinama. Tačiau visiškai nesutinku su šiuo teismo sprendimu.

Manau, kad klausimai asmeniškai liečiantys mano mažametę dukrelę, taip pat mano velionės sesers mažametę dukterį neturi būti nagrinėjami viešai. Kodėl niekas nepagalvoja kaip ateityje reikės gyventi mano dukrelei ir jos pusseserei?

Be to šioje byloje figūruoja ir daugiau šeimų, taip pat nepilnamečių vaikų, kurie gali nesunkiai susipažinti su paviešinta informacija.

Esu tvirtai įsitikinusi, jog šis teismo sprendimas pažeidžia žmogaus teisę į privatų gyvenimą. Pagal susiformavusią teismų praktiką tokio pobūdžio baudžiamosios bylos turi būti nagrinėjamos uždaruose teismo posėdžiuose. Manau, jog siekiant viešumo, norint nuraminti visuomenę, kai kurie posėdžiai, kuriuose nėra aptariamos su mažamečiais asmenimis bei jų asmeniniu gyvenimu susijusios detalės galėtų būti vieši, tačiau ne visas teismo procesas.

Neabejoju, kad 2012-04-18 Klaipėdos apygardos teismo sprendimu būsiu dar kartą patvirtinta savo mažametės dukters įstatymine atstove ir galėsiu baudžiamojoje byloje atstovauti savo dukrelės teises ir interesus.

Tikiu, kad teismas išaiškins tikruosius kaltininkus, skirs jiems griežčiausias bausmes. Aš tik už tai, kad pedofilai būtų baudžiami griežčiausiomis bausmėmis. Aš myliu savo dukrelę ir ją ginsiu panaudodama visas įmanomas teisines priemones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius