-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkiškas techninis spiritas virsdavo rusiška kontrabandine degtine (nuotraukos)

Ketvirtadienį Pagėgių savivaldybėje pasieniečiai likvidavo nemažą falsifikuoto alkoholio fabrikėlį. Lenkiškas techninis spiritas jame buvo „paverčiamas“ tūkstančiais puslitrių esą kontrabandinės rusiškos degtinės ir brendžio. Falsifikatais nuodyti Tauragės apskrities pirkėjai.
Falsifikatų fabrikėlis
Falsifikatų fabrikėlis / VSAT nuotr.

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį ryte VSAT Pagėgių rinktinės operatyvininkai ir Imuniteto poskyrio pareigūnai Pagėgių savivaldybės Jonikaičių kaimo prieigose sustabdė automobilį Audi 100, kurį vairavo 50-metis vietinis gyventojas. Patikrinę mašiną pasieniečiai joje aptiko 80 puslitrinių butelių su Rusijos banderolėmis ir etiketėmis, kuriose skelbiama, esą tai yra šioje šalyje pagaminta degtinė.

VSAT pareigūnai vyrą sulaikė ir atliko kratą netoliese esančiame jo name. Paaiškėjo, kad jame įrengtas falsifikuoto alkoholio fabrikėlis. Iš išorės namas niekuo nesiskyrė nuo kitų netoliese esančių sodybų, tačiau jo vidus buvo padalintas į dvi dalis – vienoje, kur vyravo nešvara ir antisanitarinės sąlygos, padirbinėti alkoholiniai gėrimai, kitoje buvo gyvenama.

Pasieniečiai čia aptiko ir filtravimo, ir pilstymo, ir visą kitą įrangą degtinės ir brendžio falsifikavimui.

Realizuoti čia jau buvo paruošta 70 dėžių, iš viso 1400 puslitrinių butelių, esą rusiškos degtinės „Stoličnaja“, „Moskovskaja“, brendžio „Staryj Dub“ bei kitų pavadinimų gėrimų. Ant visų butelių buvo priklijuoti Rusijos akcizo ženklai. Neabejojama, kad jie yra padirbti – visų banderolių numeriai sutampa.

Padirbinėtojų užmojai buvo nemaži – fabrikėlyje VSAT pareigūnai rado tūkstančius kamštelių, etikečių, rusiškų banderolių vienu numeriu, daugybę butelių išpilstymui. Taip pat aptikta maistinių medžiagų alkoholio falsifikavimui, dažiklių, daugiau nei pusė tonos cukraus, 200 litrų rausvos spalvos, įtariama, techninio lenkiško spirito.

Pasieniečiai čia rado ir 300 litrų jau paruoštos išpilstymui „degtinės“ bei „brendžio“.

Manoma, kad šiame fabrikėlyje iš techninio lenkiško spirito buvo „gaminami“ rusiški alkoholiniai gėrimai, kurie buvo pardavinėjami kaip kontrabanda įvežti iš Kaliningrado srities.

Turimais duomenimis, šiais surogatais buvo prekiaujama Tauragės apskrityje, daugiausiai Šilutės rajone ir Pagėgių savivaldybėje. Puslitris šių gėrimų priklausomai nuo perkamo kiekio kainavo 7 – 10 Lt.

Kol Pagėgių pasieniečiai krėtė sodybą, į jos kiemą atvažiavo automobilis Audi 100. Vairuotojas, pamatęs VSAT pareigūnus, bandė pasprukti, tačiau buvo sulaikytas. Paaiškėjo, kad nieko apie kratą nenutuokiantis pusamžis kaunietis į fabrikėlį atvežė visą dėžę kamštelių, skirtų falsifikato buteliams uždaryti.

Jį ir sodybos šeimininką pasieniečiai sulaikė.

VSAT Pagėgių rinktinėje dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo ir realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Baudžiamajame kodekse numatyta, kad už tai gali būti baudžiama bauda arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius