-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje sulaikyti kontrabandiniai rūkalai, Rusijoje – juos plukdęs „ichtiandras“

Pagėgių savivaldybėje pasieniečiai sulaikė beveik 10 tūkst. pakelių cigarečių ir penkis, įtariama, su šiuo kroviniu susijusius Vilkaviškio rajono gyventojus. Cigaretes Nemunu iš Rusijos atplukdžiusį „ichtiandrą“ savo pusėje sučiupo kaimyninės šalies pareigūnai, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Pasieniečių rastas kontrabandos krovinys
Pasieniečių rastas kontrabandos krovinys / VSAT nuotr.

Trečiadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pasieniečiai vaizdo stebėjimo kameromis pastebėjo, kad Nemunu link Lietuvos plaukia asmuo, tempiantis tarpusavyje suraišiotas dėžes. Ši vieta yra ties Pagėgių savivaldybės Bitėnų kaimu. Nemunu eina valstybių siena. Iškart apie tai buvo informuoti Rusijos pasieniečiai.

Pasiekęs Lietuvos krantą plaukikas paliko krovinį Nemuno pakrantėje augančiuose krūmuose ir nėrė atgal. Rusijos krante jo jau laukė Kaliningrado srities pareigūnai ir „ichtiandrą“ sulaikė.

Lietuvos pusėje Pagėgių rinktinės pasieniečiai aptiko 7 dėžės cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis ir 12 dėžių cigarečių „Winston“ su rusiškomis banderolėmis. Iš viso sulaikyta 9500 pakelių rūkalų.

Pasieniečiai Lietuvos krante pradėjo paiešką. Netrukus už kelių šimtų metrų nuo sulaikyto krovinio VSAT pareigūnai tamsoje pastebėjo penkis asmenis, gulinčius krūmuose. Artėjant prie jų besislėpusieji puolė bėgti per laukus į mišką. Pasieniečiai buvo greitesni ir sulaikė sprukusią penkiukę. Paaiškėjo, kad tai Vilkaviškio rajono gyventojai, kuriems yra nuo 21 iki 28 metų. Įtariama, kad jų užduotis galėjo būti paimti atplukdytą krovinį.

VSAT Pagėgių rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ir kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vilkaviškio rajono gyventojai trečiadienį priešpiet buvo apklausiami Pagėgių rinktinėje. Čia saugomas sulaikytų rūkalų krovinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius