-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos aido“ bosas Pilvelis teisme buvusiai darbuotojai: „Tau priklauso nulis, daugiau čia nebevaikščiok!“ (video)

Dienraščio savininkas, buvęs kandidatas į Lietuvos prezidentus Algirdas Pilvelis teisme atsimušinėja nuo buvusių pavaldinių, reikalaujančių esą dar 2004 metais uždirbtų algų, atostoginių, išeitinių kompensacijų.
Algirdas Pilvelis
62 metų Algirdas Pilvelis nemano, kad liko skolingas buvusioms darbuotojoms. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trys buvusios dienraščio „Lietuvos aidas“ darbuotojos siekia, kad teismas įpareigotų leidinio savininką joms sumokėti esą dar 2004 metais uždirbtus pinigus.

Moterys tikino, kad po to, kai buvo atleistos iš darbo, negavo nei algų, nei atostoginių, nei išeitinių kompensacijų.

Vilnietės 15min.lt prasitarė, kad iš A.Pilvelio kiekviena turėtų gauti nuo 6 000 iki 11 000 litų.

Savo ruožtu milijonierius aiškino nesuprantantis moterų pretenzijų. „Visus dokumentus radau! Viskas atsiskaityta su tavimi – nulis! Tau priklauso nulis, taip kad daugiau čia nebevaikščiok!“ – po šio antradienio posėdžio A.Pilvelis teismo koridoriuje mokė vieną buvusių darbuotojų.

Moteris su buvusiu viršininku net nesivėlė į diskusiją, nes mano, jog tai beprasmiška.

Jaučiasi nuskriaustos

Pinigų neatgaunančios vilnietės 15min.lt aiškino, kad po „Lietuvos aidui“ paskelbto bankroto su darbuotojais buvo atsiskaitoma netinkamai. „Išeitines kompensacijas jis mokėjo nelogiškai: mes ilgai dirbome, todėl mums priklausė, bet jis mokėjo tiems, kas žymiai trumpiau dirbo“, – kalbėdamos apie A.Pilvelį, viena kitai antrino pašnekovės.

Vilniaus apygardos teisme nutartis iškelti bendrovei „Lietuvos aidas“ bankroto bylą buvo priimta dar 2006 metų balandžio 20 dieną.

Savo ruožtu „Lietuvos aido“ vadovas naujausias pretenzijas teisme įvertino taip: „Mokesčiai, naudodamiesi savo tarnybine padėtimi, vilkina bylą!“

Lengvai išprašė pertraukos

Per šio antradienio posėdį bylos nagrinėjimas nepasistūmėjo.

„Kalbėjau su vienu advokatu. Aš turiu teisę kviesti advokatą. Kalbėjau su juo telefonu. Bet žinot, vasara dabar dar, ir jisai neatvyko! Todėl prašyčiau padaryti pertrauką, nes norėčiau būti su advokatu. Tai labai svarbu!“ – taip išdėstytas A.Pilvelio prašymas buvo patenkintas, bylos nagrinėjimas atidėtas iki žiemos.

Šios dienos posėdyje ne sykį A.Pilvelį įspėjęs „iš teismo nedaryti mitingo“ teisėjas Šarūnas Račkauskas pagrindiniam „Lietuvos aido“ akcininkui taip pat išaiškino, jog gruodį posėdis dėl tos pačios priežasties nebebus atidedamas, todėl pamokė neatidėlioti advokato paieškų paskutinei minutei.

Įmonė tapo nemoki

Vilniaus apygardos teismo atstovė ryšiams su visuomene Asta Augonienė 15min.lt priminė, kad nutartis iškelti bendrovei „Lietuvos aidas“ bankroto bylą buvo priimta dar 2006 metų balandžio 20 dieną.

Tada teismas nustatė, kad iš paskutinio 2002-04-29 bendrovės „Lietuvos aidas“ ieškovei Vilniaus apskrities Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) pateikto 2001 m. balanso buvo matyti, kad įmonės turtas ir gautinos sumos sudaro  4 674 242  litus, o per vienerius metus mokėtinos sumos ir trumpalaikiai įsipareigojimai –  5 885 191  litą. Imant turto ir įsipareigojimų santykį tapo akivaizdu, kad įmonė yra nemoki.

VIDEO: A.Pilvelis Lietuvos Aido bankroto byloje

Iš VMI 2005-01-03 pažymos apie mokestinę nepriemoką buvo matyti, kad 2005-01-03 bendrovė „Lietuvos aidas“ valstybės (savivaldybės) biudžetui ir valstybiniams fondams buvo skolinga 4 035 904,24 lito mokesčių, baudų bei delspinigių.

Be to, atsakovė buvo skolinga 1 808 000 JAV dolerių (5 051 732,80 lito pagal Lietuvos banko nustatytą lito ir JAV dolerio santykį 2006-04-20) ir savo sutartiniam hipotekiniam kreditoriui – pačiam Algirdui Pilveliui.

Būtent todėl naujojoje byloje teismas spręs klausimą, susijusį su ieškovės Vilniaus apskrities VMI prašymu išbraukti kreditorių A.Pilvelį iš likviduojamos UAB „Lietuvos aidas“ kreditorių sąrašo.

„Lietuvos aidui“ iškėlus bankroto bylą, įmonės bankroto administratoriumi paskirtas Jonas Uselis.

Teismas pavedė įmonės bankroto administratoriui ne vėliau kaip per 15 dienų nuo nutarties patvirtinti kreditorių ir jų finansinių reikalavimų sąrašą įsiteisėjimo dienos, sušaukti pirmąjį kreditorių susirinkimą, atlikti kitus Įmonių bankroto įstatyme nurodytus veiksmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius