-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Markas Bisikirskis už mažametės išprievartavimą nuteistas kalėti 8 metus (video)

Netoli Vilniaus įsikūrusių vaikų globos namų buvęs socialinis darbuotojas M.Bisikirskis išgirdo griežtą nuosprendį ir buvo suimtas teismo salėje.
M.Bisikirskis teisme
M.Bisikirskis teisme / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Vaikų globos namuose socialiniu pedagogu dirbęs 28 metų M.Bisikirskis pirmadienį išgirdo apkaltinamąjį nuosprendį ir buvo suimtas Vilniaus apygardos teismo salėje. Už mažametės išprievartavimą nuteistasis 8 metus praleis pataisos namuose.

Nuskriaustai mergaitei vyriškis turės sumokėti 20 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimą. Nors buvo prašoma priteisti dvigubai mažesnę sumą, teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis jaunas, dirbantis, pasiturintis (gyvena nuosavame 2 aukštų name).

Tuo tarpu seksualinę prievartą patyrusi mergaitė kentėjo bei savo išgyvenimus nuo aplinkinių slėpė net 4 mėnesius, ši vaikystės trauma gali atsiliepti ir jos ateičiai.

M.Bisikirskis savo kaltę kategoriškai neigia. Jo teigimu, nukentėjusi mergaitė jį tik apkalba.

Tačiau nuosprendį perskaičiusi teisėja Leonarda Gurevičienė pažymėjo, kad neturi jokio pagrindo abejoti byloje surinktais įrodymais.

Bylos duomenimis, našlaitė nukentėjo 2009 m. birželio 3-5 dienomis vieno viešbučio kambaryje. Mergaitė, kuriai tuo metu buvo vos 9 metai, išprievartauta analiniu būdu.

Šiandienį teismo nuosprendį M.Bisikirskis gali apskųsti per 20 dienų.

Nuosprendį teisėja skaitė apie 15 minučių. Maždaug 10-tą minutę į salę užėjo du konvojaus pareigūnai, po minutės pasirodė ir dar du. Po to, kai L.Gurevičienė pasitikslino, ar nuteistasis suprato nuosprendį, pareigūnai liepė M.Bisikirskiui atiduoti asmeninius daiktus advokatui ir uždėjo jam antrankius. Kostiumuotas vyras atrodė sutrikęs, tačiau nesipriešino, nieko nereplikavo ir nebandė slėptis nuo žurnalistų.

Lietuvos lenkų liaudies partijos narys M.Bisikirskis pristatomas ir kaip Labdaros bei paramos fondo „Laimės spindulys“ įkūrėjas, vadovas.

Iš darbo globos namuose, kurių auklėtinę išprievartavo, M.Bisikirskis kilus skandalui atleistas motyvuojant etatų mažinimu.

VIDEO: 15min.lt - mažametės prievartautojas Markas Bisikirskis suimtas teismo salėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius