Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iš Baltarusijos į Lietuvą cigaretės gabentos maršrutiniu autobusu, transporto priemonė gali būti konfiskuota

Raigardo kontrolės punkte sulaikytame maršrutiniame autobuse pasieniečiai ir muitininkai aptiko kontrabandinių cigarečių. Slėptuvė buvo įrengta druskininkiečio vairuotojo kabinoje. Autobusas, kaip kontrabandos gabenimo priemonė, dabar gali būti konfiskuotas.
Autobusas Raigardo kelio poste
Autobusas Raigardo kelio poste / Muitinės departamento nuotr.

Pirmadienį VSAT Varėnos rinktinės Raigardo kontrolės punkte Druskininkų užkardos bei Vilniaus teritorinės muitinės muitinės pareigūnai patikrino maršrutinį autobusą Gardinas–Druskininkai. Juo, be 49 metų vairuotojo Druskininkų gyventojo, iš Baltarusijos į Druskininkus vyko 8 keleiviai. Visų jų dokumentai buvo tvarkingi.

Muitinės departamento nuotr./Sleptuvė sutobuse
Muitinės departamento nuotr./Sleptuvė sutobuse

Druskininkų pasieniečiai ir mutininkai, turėję išankstinės informacijos, kad šiuo reisiniu autobusu gali būti gabenama kontrabanda, įrengtą rūkalų slėptuvę aptiko vairuotojo kabinoje. Joje iš Baltarusijos buvo gabenama 1 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos banderolėmis. Jas muitininkai įvertino beveik 7 tūkst. litų.

Paaiškėjo, kad cigaretes gabeno autobuso vairuotojas. Vairuotojui dėl kontrabandos surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 5 tūkst. iki 10 tūkst. litų bei kontrabandos gabenimo priemonės, t.y. autobuso, konfiskavimas. Tolesnį tyrimą atlieka muitinės pareigūnai.

VSAT praneša, kad nelegaliai vežtos cigaretės ir maršrutinis autobusas sulaikyti.

Iš Baltarusijos važiavę 8 keleiviai Druskininkų autobusų stotį pasiekė kitu įmonės, kurios autobusas buvo sulaikytas, atsiųstu mikroautobusu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius