-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie sprogmenį Klaipėdos mokykloje melavę paaugliai nustatyti tą pačią dieną

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai tą pačią dieną nustatė asmenis, kurie melagingai pranešė apie Ievos Simonaitytės mokykloje padėtą sprogmenį.
Sulaikytas moksleivis, pranešęs apie sprogmenis mokykloje.
Sulaikytas moksleivis, pranešęs apie sprogmenis mokykloje. / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų Klaipėdos apskrities VPK buvo įvestas Sprogimo grėsmės likvidavimo planas „Skydas“, į įvykio vietą atvyko gausios policijos, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, medikų pajėgos. Buvo nutrauktas mokyklos darbas. Objekte sprogmenų ieškojo Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai.

Nustatyta, kad apie mokykloje neva padėtą sprogmenį melagingai pranešė penkiolikmetis ir šešiolikmetis. Nusikaltimas įvykdytas dėl chuliganiškų paskatų.

Šešiolikmečiui bus pareikštas įtarimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų, jeigu dėl to buvo iškviestos pagalbos tarnybos.

Už šį nusikaltimą baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 1 metų.

Nepilnamečių tėvams gali būti pateikti civiliniai ieškiniai už nuostolius, patirtus dėl mokyklos darbo sutrikdymo bei specialiųjų tarnybų reagavimo į melagingą iškvietimą.

Klaipėdos apskrities VPK struktūriniai padaliniai ir toliau operatyviai bei efektyviai reaguos į pranešimus apie visuomenei gresiančius pavojus. Kiekvienu atveju bus išnaudotos visos galimybės, kad melagingai apie tokius įvykius pranešę asmenys būtų patraukti atsakomybėn.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius