-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mergaitę bandęs nuskriausti vaikinas kalės 4 metus

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį iš dalies patenkino Raimondo Černiausko (gim. 1991 m.) skundą dėl Kauno apygardos teismo 2009 m. gruodžio 24 d. nuosprendžio ir perkvalifikavo jo veiką iš išžaginimo į pasikėsinimą išžaginti mažametę.
Lietuvos apeliacinis teismas
Lietuvos apeliacinis teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Nuosprendis Teismas

Kaip informuoja Lietuvos Apeliacinio teismo atstovė spaudai, pasikeitus nusikalstamos veikos kvalifikavimui, keičiasi ir R.Černiauskui skirta bausmė. Vietoj anksčiau skirtų 6 metų nelaisvės jis kalės 4 metus.

Apeliacinės instancijos teismas konstatuoja, kad buvo pasikėsinta padaryti labai sunkų nusikaltimą mažametės atžvilgiu, tačiau nusikalstama veika nutrūko pasikėsinimo stadijoje. Nei pirmosios instancijos, nei apeliacinės instancijos teisme nepavyko pašalinti abejonių, kad R.Černiauskas išžagino mergaitę, t.y., padarė baigtą nusikaltimą, todėl visos abejonės aiškinamos kaltininko naudai ir jo nusikalstama veika perkvalifikuojama į pasikėsinimą išžaginti.

Ir mergaitė, ir nuteistasis bylos nagrinėjimo įvairiuose teismuose metu teikė prieštaringus parodymus. Mergaitė iš pradžių sakė, kad jos neišžagino, vėliau teigė priešingai. Teisėjų kolegija, išanalizavusi nuteistojo parodymus viso proceso metu, konstatuoja, jog jie taip pat yra nenuoseklūs bei prieštaringi.

Be to, nei teismo medicinos ekspertė, nei nukentėjusiąją apžiūrėjęs ginekologas nenustatė, kad ji būtų turėjusi lytinių santykių.

Todėl, teismas sprendžia, kad nuteistasis nebaigė savo nusikalstamo ketinimo dėl ne nuo jo valios priklausančių priežasčių.

Kadangi teismas pakeitė nusikalstamos veikos kvalifikaciją, šiek tiek sumažinta ir neturtinė žala. Nuteistasis jai turės sumokėti 30 tūkst. litų. Teisėjų kolegija atkreipė dėmesį į tai, kad apygardos teismas, anksčiau priteisdamas 40 tūkst. Lt sumą neturtinei žalai atlyginti, nepagrįstai šį ieškinį priteisė jos motinai. Todėl ir šioje dalyje apygardos teismo nuosprendis keičiamas ir neturtinės žalos atlyginimas priteisiamas mergaitės, o ne jos motinos naudai.

Byloje nustatyta, kad 2008 m. vasaros pabaigoje tuomet šešiolikmetis R.Černiauskas, norėdamas santykiauti su vienuolikamete mergaite, panaudodamas fizinį smurtą, grasinimus bei pasinaudodamas bejėgiška jos būkle, nusivedė pastarąją į negyvenamo namo malkinę, kur siekė lytiškai santykiauti, tačiau nespėjus to padaryti pasinaudojusi proga pabėgo.

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

LŽ nuotr./Stengdamasis iasisukti nuo atsakomybės, Raimondas Černiauskas mėgino apsimesti beraačius.
LŽ nuotr./Raimondas Černiauskas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius