-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Merginų prievartautoją ir jo nepilnametį bendrininką išdavė telefonu pasakyta frazė

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas patvirtino 47 metų panevėžiečio Dariaus Janilionio kaltumą dėl dviejų prievartavimų, nepilnamečio įtraukimo į nusikaltimą ir pornografinio turinio kūrinio gamybos, tačiau anksčiau jam paskirtą 10 metų laisvės atėmimo bausmę sumažino vienais metais.
Darius Janilionis
Darius Janilionis / Panevėžio policijos nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, nusikaltimą tyrę Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nustatė, kad prieš dvejus metus vasaros naktį automobiliu važiavę du vyrai, sustabdę dviračiu į namus važiavusią 19 metų merginą, prievarta įsitempė ją į mašiną ir nusivežę į mišką išprievartavo. Vėliau paaiškėjo, kad užpuolikai ir prievartautojai yra vienos rajono parduotuvės savininkas Darius Janilionis ir šešiolikmetis moksleivis T.B., padėdavęs jam tvarkytis parduotuvėje. 

„Šioje baudžiamojoje byloje itin budriai ir įžvalgiai veikė policijos pareigūnai, kurių kriminalinės žvalgybos ir operatyvinės veiklos patirtis padėjo jiems užčiuopti dar vieno nusikaltimo pėdsakus. Pareigūnai telefoninio pokalbio metu išgirdę nusikaltėlių frazę apie tai, kaip jaučiasi po to mergina, nepraleido žodžių negirdomis ir nutarė patikrinti įtarimus – tokiu būdu pavyko atskleisti dar vieną seksualinės prievartos nusikaltimą“, – teigia šių nusikaltimų tyrimui vadovavusi ir valstybinį kaltinimą teisme palaikiusi Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Kristina Ulienė.

Pastarasis prievartavimo atvejis kažin ar būtų paaiškėjęs, nes nukentėjusioji – penkiolikmetė mergina, neišdrįso apie tai pranešti policijai. Šis nusikaltimas buvo atskleistas ir įrodytas tik po to, kai vieno iš sulaikytų nusikaltėlių mobiliojo ryšio telefone buvo rasti saugomi filmuoti įrašai.

Nepilnamečių justicijos srityje besispecializuojančios prokurorės K.Ulienės teigimu, parduotuvės savininkas teisme gynėsi tikindamas tokiu būdu mokęs savo pagalbininką, o jaunuolis, bijojęs būti paliktas vienas miške ir neišdrįsęs paprieštarauti, tapo šių nusikaltimų bendrininkui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius