-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mįslinga geriausios mokinės žūtis

Šoko ištikti Kauno dailės gimnazijos vienuoliktokai netiki, kad jų seniūnė galėjo nusižudyti. 17-metės kūnas penktadienį po vidurnakčio aptiktas jau keliolika metų įšaldytoje viešbučio statybvietėje pačiame Kauno centre.
Temos: 1 Daugiabutis

Daugiaaukščio vaiduoklio papėdėje gulintį lavoną aptiko merginos globėjas. Teigiama, kad ji buvo labai pareiginga – niekada niekur neužtrukdavo, iš anksto apie tai nepranešusi. Ketvirtadienį vakare 17-metei negrįžtant iš draugės, globėjai ne juokais sunerimo. Kiek jai beskambino, mergina neatsiliepė.

Paskambinus klasiokei, su kuria globotinė buvo išėjusi susitikti, ši teigė išsiskyrusi su dingusiąja apie 14 valandą.

Aplinkybės neaiškios

Kaip LŽ pasakojo 17-metės klasės auklėtoja Doma Jakimavičienė, dingusiosios globėjai prieš vidurnaktį skambino ir jai. Penktadienį apie 7 val. 30 min. iš globėjų atėjo SMS žinutė: „Turime pranešti, kad Emilijos nebėra mūsų tarpe...“

„Nesąmonė! Emilija tikrai negalėjo nusižudyti! Tik ne ji!“ – įsitikinę žuvusiosios bendramoksliai ir klasės auklėtoja.

Statybvietę, kurios papėdėje aptiktas dingusiosios kūnas, globėjams nurodė minėta jos draugė. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl 17-metės mirties aplinkybių nustatymo. Bylą kuruojantys prokurorai LŽ teigė davę nurodymą ištirti, ar velionė prieš žūtį nevartojo alkoholio ar narkotikų.

Policijai apie aptiktą lavoną pranešta 20 minučių po vidurnakčio. Teigta, kad nuo stogo nušoko ir mirė mergina. Tačiau vakar LŽ kalbinta 17-metės globėja savižudybės versiją jau buvo linkusi atmesti. Neva pagal tai, kokioje pozoje ji rasta, tai buvo arba nelaimingas atsitikimas, arba merginą kažkas nustūmė.

Nerasta ir jokio atsisveikinimo raštelio.

Ne pirmas kartas

„Nesąmonė! Emilija tikrai negalėjo nusižudyti! Tik ne ji!“ – įsitikinę žuvusiosios bendramoksliai ir klasės auklėtoja. „Tai buvo geriausia klasės mokinė, klasės siela – jos seniūnė nuo 5 klasės,“ – pasakojo pedagogė.

Panašiai 17-metę apibūdino ir mokyklos direktorės pavaduotoja Ingrida Daščiorienė: „Dėl malonaus būdo ji buvo mėgstama visos klasės.“ Žinia apie nelaimę buvo netikėta ir mokyklos psichologei, neslėpusiai, kad 17-metė buvo į ją kreipusis, tačiau tai negalėjo būti pretekstas savižudybei.

Prieš 3 metus Kauno dailės gimnaziją jau buvo sukrėtusi devintoko savižudybė. Aplinkybės buvo panašios, tačiau šis vaikinukas tikrai turėjo asmeninio gyvenimo problemų. Anot pedagogų, jo žūties aplinkybės taip ir neištirtos iki galo – buvo duomenų, kad įvykio metu paauglys buvo ne vienas.

Keista žinutė

Kaip statybvietėje, tapusioje jos žūties vieta, atsidūrė 17-metė, ir, ar ji ten buvo viena, neaišku. Globėjos, besirūpinusios ja nuo 5-os klasės teigimu, jokių artėjančios nelaimės požymių nebuvo. 17-metės motinai, kuri yra merginos globėjos sesuo, prieš 6 metus buvo atimtos motinystės teisės. Pedagogų žiniomis, moteris, kadaise baigusi tą pačią Kauno dailės gimnaziją, palūžo po vyro žūties avarijoje. Nuo to laiko oficialia dukterėčios globėja tapo teta.

Ketvirtadienį 17-metei nebuvo pamokų – vyko pusmečio darbų peržiūra. Mergina mokėsi grafikės specialybės. Tądien ji pagamino pietus, pamaitino jaunesnįjį broliuką ir išėjo susitikti su drauge. Ši teigia, kad pasivaikščiojusios Laisvės alėja, jos su Emilija išsiskyrė. Tolesnių draugės planų ji neva nežinojusi. Apie 14 val. ji atsiuntė keistą žinutę: „Myliu.“ Po to draugė daug kartų bandė Emilijai prisiskambinti, bet ji neatsiliepė.

Iš paskutinio susitikimo su drauge jos klasiokė prisimena tik vieną aplinkybę, galinčią tapti mįslingos žūties įminimo raktu.

Anot draugės, nelaimės vieta tapusi statybvietė buvo mėgstama jų vieta. Neva nuo jos stogo atsiveria nuostabi Kauno panorama. Kaip LŽ pasakojo greta esančio viešbučio „Daniela“ darbuotojai, kartą vienas jų barmenas taip pat buvo ten nuėjęs. Grįžęs pasakojo apie gausybę grafitų piešinių, kuriais išpieštos šios įšaldytos statybvietės sienos.

Turėjo problemų

Iš paskutinio susitikimo su drauge jos klasiokė prisimena tik vieną aplinkybę, galinčią tapti mįslingos žūties įminimo raktu. Neva draugė pasakojo turinti problemų dėl sudaužytos vazos bei fotoaparato. Neva tai įvyko netyčia, svečiuojantis pas kaimynę. Draugė buvo susikrimtusi, iš kur gauti pinigų nuostoliams atlyginti. Minėjo, kad vaza kainavo 60 litų.

Žuvusiosios bendraklasiai, patys ne kartą lankęsi minėtoje statybvietėje, įsitikinę, kad jų seniūnė turbūt paslydo bandydama užlipti apledėjusiais laiptais ant stogo. Kad ji vartojo narkotikus, anot klasės auklėtojos, negali būti nė kalbos.

Centro policijos nuovados viršininko pavaduotojos Natalijos Černiauskaitės teigimu, statybvietė, kurioje įvyko nelaimė, iki šiol nekėlė jokių problemų, ko nepasakysi apie netoliese esantį „Respublikos“ viešbutį, kurio statybos taip pat įšaldytos. „Į ten ne kartą rengėme reidus ir radome ne vieną mūsų ieškomą nepilnametį. Tame pusiau įrengtame pastate yra ir baldų, ir net patalynės – mūsų bėgliai ten be vargo įsirengdavo laikiną pastogę“, – sakė N.Černiauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius