-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mįslinga nekalto vaikino savižudybė sulaikymo kameroje – vis dar be atsakymų

Šiaulių apygardos prokuratūra niekaip nepabaigia tyrimo, kuris atsakytų į klausimą, ar Joniškio rajono policijos komisariato sulaikymo kameros darbuotojai privedė nekaltą vaikiną prie savižudybės.
Areštinė
Areštinė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dvidešimtmečio Žilvino Litvino kūnas sulaikymo kameroje buvo rastas pernai rugsėjo 14 dieną.

Po trijų dienų netoli Pakiršinio kaimo buvo aptikti mergaitės, kurios nužudymu jis buvo įtartas, palaikai. Ant mergaitės kaklo buvo virvė, tuomet ir tapo aišku, kad prie jos mirties Ž.Litvinas neprisidėjo.

Tuomet ir tapo aišku, kad prie jos mirties Ž.Litvinas neprisidėjo.

Žilvinas ir nepilnametė mergaitė draugavo, neretai ir susipykdavo, tačiau greitai vėl susitaikydavo.

Atsakymo į klausimą, kas jaunuolį pastūmėjo tokiam žingsniui, nėra jau penktas mėnuo. 

Skundėsi patiriantis smurtą

Po savižudybės vaikino giminaitis Andrius Ivinskas viešai papasakojo, kad Ž.Litvinas kažkokiu būdu gavo telefoną ir paskambinęs jam skundėsi pareigūnų smurtu. 

„Jis kai paskambino, taip ir pasakė, kad jį muša, smaugia, vienas, antras, trečias su „tazeriu varo“. Ryte išveždavo, vakare parveždavo, perdavėm cigarečių, jis jų negavo. Nei rūkyti nedavė, nei valgyti. Jis sakė, kad neatlaikys, ką nors sau pasidarys, aš prašiau pakentėti, užstačiau namą, sakiau sekundžių reikalas ir ištrauksim“, – portalui etaplius.lt yra sakęs jis. 

Spalio mėnesį prokurorai pranešė nustatę, kad prieš Ž.Litviną policininkai fizinio smurto nenaudojo. 

Joniškio policijos komisariato areštinėje nusižudė dar vienas jaunas žmogus – 26 metų Skaistgirio kaimo gyventojas, sulaikytas dėl narkotikų.

Tačiau prokurorai vis dar atlieka vaikino pomirtinę teismo psichologijos ekspertizę, kuria siekiama nustatyti psichikos būklę priešmirtiniu periodu ir tą būseną sukėlusias priežastis, savižudybės motyvus.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gabrielė Gendvilaitė 15min teigė, kad tyrimas dar vyksta, tačiau jau artėja prie pabaigos. 

Praėjus mėnesiui po Ž.Litvino mirties, Joniškio policijos komisariato areštinėje nusižudė dar vienas jaunas žmogus – 26 metų Skaistgirio kaimo gyventojas, sulaikytas dėl narkotikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius