-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moldavai į Šengeno erdvę bando patekti su suklastotais dokumentais

Du moldavai į Lietuvą bandė patekti su suklastotais itališkais dokumentais.
Kena
Kena / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad ketvirtadienį VSAT Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai tikrino iš Baltarusijos įvažiuojančio traukinio Charkovas–Kaliningradas keleivių dokumentus. VSAT pareigūnai nustatė, kad 29-erių Moldovos piliečio pateiktas leidimas gyventi Italijoje yra visiška klastotė.

Tokį patį suklastotą itališką dokumentą Kenos pasieniečiams ketvirtadienį pateikė ir traukiniu Maskva–Kaliningradas į Lietuvą norėjusi patekti 24-erių moldavė. Abiejų keleivių pasai buvo tvarkingi.

Neabejojama, kad suklastotais dokumentais moldavai bandė pasinaudoti todėl, kad Italijoje išduoti leidimai gyventi jų turėtojams suteikia teisę į Šengeno erdvę patekti be vizų.

Užsieniečius pasieniečiai išlaipino iš traukinių, neįleido į Lietuvą, paėmė klastotes ir kitais traukiniais grąžino atgal į Baltarusiją.

Šią savaitę tai jau antras atvejis, kai Kenos pasieniečiai išaiškina moldavus, bandančius į Lietuvą patekti su klastotėmis.

Antradienį Kenos užkardos pareigūnai nustatė, kad traukiniu Minskas–Vilnius vykusių trijų Moldovos piliečių – dviejų moterų ir vyro – pasuose įklijuotos esą Suomijoje išduotos Šengeno vizos yra suklastotos.

Pasak Kenos užkardos vado Tomo Aleknos, anksčiau į Šengeno erdvę neteisėtai patekti besistengiantys užsieniečiai tai padaryti dažniausiai bandydavo su suklastotais pasais tų šalių, kurių piliečiams nereikia vizų. Pastaruoju metu griebiamasi klastoti ir kitus dokumentus, kurie suteiktų teisę į Lietuvą patekti be vizų – klastojamos ir pačios vizos, taip pat ir Šengenui priklausančių šalių leidimai gyventi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius