Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Moteris gavo brangią pamoką

Moteris pabandė iš Baltarusijos vežti kontrabandinių cigarečių ir įkliuvo. Nors tai pirmas kartas, kuomet ji į pareigūnų rankas pateko su kontrabandiniu kroviniu, tačiau ši pamoka jai bus brangi – skirta beveik pusantro tūkstančio eurų bauda.
Moteris rūko
Moteris rūko / Vida Press nuotr.

Moteris, vykdama per Vilniaus geležinkelio stoties pasienio kontrolės punktą traukiniu Nr. 807LG, žodžiu deklaravo, kad negabena prekių, kurių kiekis yra didesnis už nustatytas įvežimo normas, už kurias nustatyti importo muitai ir mokesčiai, arba kurioms taikomi draudimai arba apribojimai.

Atliekant muitinį tikrinimą kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais po moters viršutiniais drabužiais buvo rasta 60 pakelių cigarečių „Minsk“, 40 pakelių cigarečių „NZ8“, su baltarusiškomis banderolėmis, kurių bendra vertė 287 eurų, paslėptų nuo muitinės kontrolės.

Už nelegalių rūkalų gabenimą, kuomet jų vertė yra mažesnė nei penkiasdešimties minimalių gyvenimo lygių (MGL) dydžio suma, numatytos baudos nuo vieno tūkstančio keturių šimtų keturiasdešimt aštuonių iki dviejų tūkstančių aštuonių šimtų devyniasdešimt šešių eurų su kontrabandos daiktų, taip pat gabenimo ir kitų priemonių, skirtų kontrabandos daiktams per Lietuvos sieną gabenti arba jiems slėpti, konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Skirdamas nuobaudą teismas atsižvelgė į padaryto pažeidimo pobūdį, į pažeidėjos asmenybę, - tai, kad ji anksčiau nėra bausta administracine tvarka Lietuvoje.

Jos atsakomybę lengvino tai, kad pripažino padariusi pažeidimą ir gailisi, sunkinančių aplinkybių nenustatyta. Atsižvelgiant į šias aplinkybes, jai skirtina nuobauda – minimali sankcijoje numatyta bauda su prekių konfiskavimu.

Moteriai skirta 1448 eurų bauda ir konfiskuota 1200 vnt. cigarečių „Minsk“, 800 vnt. cigarečių „NZ8“.

Nepamirškite – už kontrabandą nesumokami mokesčiai ir akcizai, o tai reiškia mažiau vietų darželiuose, mažiau saugumo keliuose, ilgesnes eiles sveikatos įstaigose. Gyventojų neigiamos nuostatos ir įsitraukimas į kovą prieš nelegalią veiklą yra būtinas veiksnys, todėl jei pastebėjote kontrabandos apraiškų, susisiekite su muitine ar policija visą parą veikiančiu telefonu 8 800 555 44. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius