-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motociklininką pervažiavę Elektrėnų pareigūnai pažeidė etikos kodeksą, ne įstatymą

Baigtas tarnybinis patikrinimas dėl Elektrėnų policijos komisariato pareigūnų veiksmų, vejantis sustoti nepaklususį motociklo vairuotoją, pranešė Policijos departamentas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Kadras iš vaizdo medžiagos

Policijos departamento Imuniteto valdyba, atlikusi tarnybinį patikrinimą, konstatavo, kad pareigūnai nepažeidė teisės aktų reikalavimų, todėl pareigūnai atsakomybėn netraukiami.

„Tarnybinio patikrinimo metu nustatyti tam tikri trūkumai užtikrinant įvykio vietos apsaugą bei bendraujant su įvykio vietoje buvusias asmenimis, todėl Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato vadovybei pavesta į juos atsižvelgti ir ištaisyti“, – pranešime rašo Vilniaus apskrities VPK.

Pasak Policijos departamento, pareigūnai, reaguodami į vairuotojo nepaklusimą teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, galiojančių teisės aktų reikalavimų nepažeidė, instrukcijos reikalavimus vykdė tinkamai.

Pastebėję daromą administracinį teisės pažeidimą (važiuojantį motociklą be valstybinio numerio ženklo), jie turėjo ne tik teisę, bet ir pareigą užkardinti daromą administracinį teisės pažeidimą ir sustabdyti transporto priemonę.

VIDEO: Konfliktas Elektrėnuose policijai pervažiavus motociklininką

Patikrinimo metu konstatuota, kad pareigūnai, nebandydami turimomis priemonėmis kelti tarnybinio automobilio bei neleisdami to daryti kitiems asmenims, galiojančių teisės aktų reikalavimų taip pat nepažeidė. Susidariusią situaciją įvertino tinkamai ir tuo užkirto kelią kilti didesniam pavojui pažeidėjo sveikatai.

Pareigūnai įsivėlė į beprasmius ginčus su asmenimis, norėdami atsakyti į jų replikas ir provokacijas.

Lietuvos policijos pareigūnų etikos kodekse nurodyta, kad policijos pareigūnas tarnybinėje veikloje su asmenimis turi bendrauti mandagiai ir dalykiškai, visose situacijose išlikti santūrus ir taktiškas.

Buvo užfiksuota, kad pareigūnai įsivėlė į beprasmius ginčus su asmenimis, norėdami atsakyti į jų replikas ir provokacijas.

Tačiau tam įtakos turėjo tai, kad eismo įvykio vietoje buvę asmenys provokavo konfliktą, grasino pareigūnams, pareigūnai buvo streso būsenoje dėl sukelto eismo įvykio.

Šio patikrinimo metu buvo vertinama tik pareigūnų tarnybinė atsakomybė ir veiksmai. Tarnybinio patikrinimo išvada persiųsta į LR generalinę prokuratūrą, kur šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas dėl eismo įvykio, kurio metu buvo sužalotas žmogus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius