-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitininkams cigaretes padėjo aptikti rentgeno sistema (nuotraukos)

Per praėjusį savaitgalį Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Raigardo, Lavoriškių, Medininkų Šalčininkų kelio postuose sulaikė kontrabandinių rūkalų daugiau kaip už 26 tūkst. Lt. Realizavus per savaitgalį sulaikytą kontrabandą juodojoje rinkoje, valstybei būtų nesumokėta, preliminariais apskaičiavimais, daugiau kaip 18 tūkst. Lt.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės. / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Kaip informuoja Vilniaus teritorinė muitinė, Medininkų kelio poste muitininkai kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais patikrino įtarimų sukėlusį Lenkijos piliečio L.T.K. vairuojamą vilkiką Volvo.

Nors iš Baltarusijos vykstantis vyras deklaravo, kad neleistinų prekių neveža, muitininkai ėmėsi nuodugnios įtartino vilkiko patikros ir įvairiose kabinos vietose (daiktadėžėje, po kabinos šonų apdaila ir po gulto čiužiniu) aptiko slėptuves su kontrabanda gabentomis cigaretėmis. Iš viso rasta beveik 400 pakelių cigarečių už beveik 3 tūkst. Lt.

Savaitgalį Medininkų kelio posto ir Mobiliosios grupės muitinės pareigūnai, patikrinę du keleivinius automobilius „Minskas-Vilnius“ ir autobusą „Minskas–Kaunas“, salonuose po sėdynėmis bei bagažinės skyriuje po kilimais aptiko „niekam nereikalingų“ kontrabandinių rūkalų daugiau kaip už 3 tūkst. Lt.

Dar vieną išmestą maišą su kone 300 pakelių cigarečių muitinės pareigūnai tame pačiame kelio poste aptiko tiesiog ant asfalto tarp krovininių automobilių eilių. Radinio vertė viršija 2 tūkst. Lt.

Raigardo kelio poste muitinės pareigūnai patikrino įtarimų sukėlusį Baltarusijos piliečio V.B. vairuojamą automobilį Ford Escape. Automobilio stoge, galinėse durelėse bei po pavarų svirtimi jie aptiko įrengtas slėptuves, kuriose buvo gabenama beveik 580 pakelių cigarečių „Minsk Superslims“ už daugiau 4,5 tūkst. Lt.

Lavoriškių kelio poste muitininkai patikrino iš Baltarusijos pargrįžtančio mūsų šalies piliečio V.K. vairuojamą automobilį Audi Coupe ir po automobilio apdaila įrengtose slėptuvėse atrado daugiau nei 600 pakelių cigarečių, kurių kaina juodojoje rinkoje viršija 4 tūkst. Lt.

Šalčininkų kelio poste muitinės pareigūnai kartu su Pažeidimų prevencijos skyriaus Muitinės rentgeno sistemos kontrolės pareigūnais patikrino Lenkijos piliečio A.S. vairuojamą automobilį Volvo. Tikrinimui pritaikius rentgeno sistemą, automobilio oro filtro sistemoje buvo rastos kontrabanda gabenamos cigaretės. Sulaikyta daugiau kaip 500 pakelių cigarečių už beveik 4 tūkst. Lt.

Per praėjusį savaitgalį muitininkai sulaikė ir mažesniais kiekiais gabentų rūkalų. Visiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o neteisėtai gabentos prekės ir automobiliai sulaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius