-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nakties gaisras Juodkrantėje: užsidegė keli pastatai, į pagalbą pasitelktas sraigtasparnis (atnaujinta 12.59 val.)

Sekmadienį 20.59 val. Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Neringos savivaldybėje, Juodkrantėje, Kalno g. 24A, atvira liepsna dega namas.
Gaisras Juodkrantėje
Gaisras Juodkrantėje / R.Žalgevičiaus nuotr.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Informacija apie įvykį perduota Klaipėdos AVPK.

Atnaujinta 8.41 val. Vyriausioji specialistė Juodkrantės bendruomenės reikalams Angelina Stakauskienė 15min.lt informavo, kad iš pradžių Kalno gatvėje užsiliepsnojo apleistas pastatas. Vėliau ugnis persimetė į šalia stovėjusį nebaigtos statybos pastatą. Liepsnos pasiekė poilsio namų kompleksą, čia sudegė boulingo kambarys, atskira valgykla, baras. Anot pašnekovės, gaisras į gyvenamas patalpas buvo sustabdytas. Jose poilsiautojų nebuvo. 

„Visą naktį liepsnojo gaisras. Ugnis buvo baisi. Laimei, žmonės nenukentėjo, tik pridaryta materialinių nuostolių“, – pasakojo A.Stakauskienė. 

Pasak jos, sekmadienį kilus gaisrui vietoje dirbo ugniagesių ekipažai iš Neringos, Klaipėdos, Plungės, Palangos, Šilutės, Gargždų. 

Beje, klaipėdiečiai dar budėjo kitoje gaisravietėje, kurioje gaisras taip pat kilo sekmadienį. Dovilų seniūnijoje, Dumpiuose degė šiukšlės. Šalia sąvartyno, į kurį vežamos atliekos iš visos Klaipėdos apskrities, buvo užsidegusios sukrautos atliekų krūvos. Gaisras išplito į 700 kvadratinių metrų plotą.

Taip pat Juodkrantėje pagalbon buvo pasitelktas sraigtasparnis. Dar ir pirmadienio ryte, anot juodkrantiškės, įvykio vietoje matėsi dūmai. 

Gaisro priežastis kol kas nežinoma, įvykio aplinkybės tiriamos. 

Įtaria benamius

Atnaujinta 12.59 val. Pasak nelaimę stebėjusių žmonių įvykis Juodkrantėje priminė didįjį 2006-ųjų metų Smiltynės gaisrą, kuriame taip pat dirbo kariškių sraigtasparnis „Mi-8“.

Iš Klaipėdos apskrities suvažiavę ugniagesių ekipažai, gaisrui gesinti buvo pasitelkti keltuvai, kopėčios, kitos specialios priemonės. Vanduo buvo siurbiamas iš Kuršių marių, krante stovėjo trys autosisternos. 

Gaisras buvo tikras išbandymas visoms tarnyboms. Prie pagalbos prisidėjo ir „Smiltynės perkėla“, kurios keltai budėjo abiejuose marių krantuose ir buvo pasiruošusi perkelti specialiųjų tarnybų automobilius. 

Kol vyksta tyrimas, vietiniai gyventojai pagrindinius įtarimus meta ant benamių, kurie apsistodavo apleistame name, kuriame ir kilo pirmiausia. 

Ir pirmadienio ryte juokrantiškiai šiuos benamius matė girtus. 

Savininkas susitiks su draudėjais

Pastatų kompleksas su gyvenamaisiais kambariais, kuriame irgi kilo gaisras, ankčiau buvo garsūs poilsio namai „Santauta“. Juose itin populiarus buvo baseinas, šiuo metu jis buvo nenaudojamas, tačiau per gaisrą buvo apniokota visa patalpa. 

Šį pastatą nupirko kaunietis, vėliau butus išpirko kiti šeimininkai. Komplekse yra apie 6 butai, su 1–2 kambariais. 

Pastatas buvo apdraustas. Dėl gaisro apniokoto turto savininkas šią savaitę ketina susitikti su draudėjais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius