-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Narkotikų tiekėjo Vytauto Vaišvilo ir jo sėbrų darbo įrankiai – sportiniai šaudymo lankai

Narkotikų tiekimą į pataisos namus organizavusiems vyrams skirtos gerokai griežtesnės bausmės.
Olimpinių lankų klasėje kaunietis I.Morkeliūnas liko ketvirtas
Sportinis lankas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas pakeitė Šiaulių apygardos teismo 2010 m. gegužės 17 d. nuosprendį ir Marijampolės pataisos namuose nusikaltimo padarymo metu kalėjusiam Vytautui Vaišvilui (gim. 1983 m.) už narkotikų tiekimo į šiuos pataisos namus organizavimą vietoj anksčiau skirtų 11 metų nelaisvės paskyrė kalėti 14 metų.

Kartu su juo nuteistiems vyrams bausmės taip pat buvo sugriežtintos. Elijui Budriui (gim. 1986 m.) vietoj 8 metų skirta 12 metų laisvės atėmimo bausmė, Mindaugui Vaišvilui (gim. 1988 m.) skirti 5 metai vietoj trejų, o Mindaugui Liaugaudui (gim. 1990 m.) ir Dainiui Jogminui (gim. 1984 m.) vietoj anksčiau skirtų laisvės apribojimų dvejiems metams skirta po 3 metus kalėti pataisos namuose. Pastariesiems dviems vyrams pirmosios instancijos teismas už narkotinių medžiagų (kanapių ir heroino) gabenimą turint tikslą jas platinti buvo skyręs tik po du metus laisvės apribojimo, nors Baudžiamasis kodeksas už tokį nusikaltimą numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

Apeliacinis teismas pripažino sunkinančia aplinkybe tai, kad vyrai nusikaltimus darė bendrininkų grupėje. Todėl griežtėjo ir jiems skiriamos bausmės.Kvaišalų paketą į pataisos namų teritoriją planuota permesti sportiniu lanku. Tačiau kruopščiai planuotai operacijai sutrukdė policijos pareigūnai.

Narkotikų perdavimą į pataisos namus vyrai bandė suorganizuoti 2008 m. pabaigoje. Marijampolės pataisos namuose kalėjęs V.Vaišvilas sugalvojo planą, kaip pasinaudojant sportiniu lanku perduoti narkotines medžiagas. Jis mobiliuoju telefonu nurodė E.Budriui paimti narkotikus (beveik 30 gramų heroino) iš kito asmens, kurio atžvilgiu tyrimas išskirtas į atskirą bylą. Narkotikų perdavimas įvyko Klaipėdoje prie restorano „McDonald“. Kita dalis narkotikų (kanapės) buvo įgyta iš D.Jogmino Telšiuose. Kvaišalų paketą į pataisos namų teritoriją planuota permesti sportiniu lanku. Tačiau kruopščiai planuotai operacijai sutrukdė policijos pareigūnai.

Nuosprendį vienintelis iš nuteistųjų skundęs V.Vaišvilas teigė, kad bandė įsigyti nedidelį kiekį narkotikų savo reikmėms.

Tuo tarpu Šiaulių apygardos prokuroras prašė teismo pripažinti, kad vyrai veikė organizuota grupe ir paskirti jiems griežtesnes bausmes.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui, pažymima pirmadienį teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Kristinos Petrošienės išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius