-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO kariškio automobilis įsirėžė į laidotuvių koloną (nuotraukos, žemėlapis, papildyta 16.30 val.)

Vienas žmogus žuvo ir vienas ištiktas komos paguldytas į ligoninę, kai NATO misiją atliekančio JAV kariškio automobilis įsirėžė į laidotuvių koloną.
JAV kariškio automobilis po avarijos nuskriejo nuo kelio
JAV kariškio automobilis po avarijos nuskriejo nuo kelio / Gedimino Nemunaičio/„Ukmergės žinios“ nuotr.

Apie 11.30 val.  Ukmergės rajone, kelio Panevėžys–Vilnius 78-ame kilometre, netoli Ukmergės, į laidotuvių kolonos paskutinį automobilį įsirėžė, kaip įtariama, dideliu greičiu lekiantis automobilis Škoda Octavia, vairuojamas NATO misiją atliekančio Amerikos kariškio.

Amerikietis nesužalotas, tačiau žuvo automobilio, į kurį atsitrenkė Škoda, keleivis, o vairuotojas, ištiktas komos, paguldytas į ligoninę.

Dėl avarijos pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Papildyta 14.45 val.: JAV kariškio vairuojamas automobilis rėžėsi į senutėlį automobilį VW Passat. Kitos gedulingoje kolonoje važiavusios mašinos nenukentėjo.

Ligoninėje atsidūrusio vyriškio būklė yra labai sunki. Avarija įvyko visai netoli kaimo, kuriame jis, o taip pat ir žuvęs vyriškis, gyveno.

Pirminiais duomenimis, NATO kariškis automobilį vairavo blaivus. Tyrimams paimta jo kraujo.

Tarp policijos tiriamų avarijos versijų yra ir tokia, kad amerikietis galėjo užmigti prie vairo.

Papildyta 16.30 val.: Kaip 15min.lt informavo laikinasis Ukmergės policijos komisariato vadovas Rolandas Kiškis, žuvęs A.Š. (gim. 1948 m.) ir sunkiai sužalotas V.B. (gim. 1954 m.) buvo greta Ukmergės esančio Rečionių kaimo gyventojai. Nelaimė įvyko laidotuvių kolonai greta Rečionių kaimo išsukus į greitkelį ir juo Vilniaus link pavažiavus vos porą kilometrų.

Pasak pareigūno, per avariją sužaloto vyro būklė yra labai sunki, jis be sąmonės, gydomas reanimacijoje. Pirminiais duomenimis, vyras patyrė galvos traumą.

„Dėl ko įvyko avarija, dabar niekas nepasakys. Reikia apklausti žmones, atlikti autotechnines ekspertizes. Versijų gali būti įvairių, joms patvirtinti reikia objektyvių duomenų", - sakė R.Kiškis.


View Larger Map

Pasak pareigūno, antradienio pavakare avariją sukėlęs W.T.P. (gim. 1980 m.) buvo apklausiamas policijos tyrėjų.

„Nesvarbu, kad jis yra kariškis ir JAV pilietis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, jis vyksta įprasta tvarka. Amerikiečio statusas nėra ypatingas, kad mes negalėtume jo apklausti. Pagrindinis dalykas, ko mums reikėjo prieš pradedant apklausą, - tai vertėjas. Dabar apklausa vyksta",- darbo dienos pabaigoje sakė Ukmergės pareigūnas.

Jei jums pavyko užfiksuoti avariją, nuotraukas siųskite mums el. paštu 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius