-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas smūgis „agurkinių“ vadeivų šeimoms: bylos keliamos ne tik dėl narkotikų platinimo, bet ir dėl neteisėto praturtėjimo

Po teisėsaugos smūgio „agurkiniams“ laisvę praradusių gaujos vadeivų šeimos gali netekti ir prabangaus gyvenimo – keliamos bylos dėl jų galimai neteisėto praturtėjimo.
Prokuroras Zdzislavas Tuliševskis
Prokuroras Zdzislavas Tuliševskis neatmetė galimybės, jog iki tyrimo pabaigos bus surinkta duomenų ir apie kitokio pobūdžio „agurkinių“ nusikalstamas veikas. / Rūtos Strakšaitės nuotr.

Antradienio rytą Lietuvos apeliacinis teismas išnagrinėjo iškart keturis skundus, susijusius su rezonansinės „agurkinių“ nusikalstamos gaujos baudžiamąja byla. Susivienijimo vadeivomis laikomi Norbertas Tučkus, Saulius Velečka, Andrius Petkauskas ir Tadas Petrošius apeliuoja, kad besitęsiant ikiteisminiam tyrimui žemesnės instancijos teismas leido dar 3 mėnesius tęsti jų suėmimą.

Šio ryto posėdžiuose dalyvavęs Generalinės prokuratūros prokuroras Zdzislavas Tuliševskis portalui 15min.lt prasitarė, kad tyrėjams narpliojant galimo narkotikų platinimo reikalus kilo pagrįstų abejonių dėl įtariamųjų šeimų turto kilmės.

Tyrimo duomenys rodo, kad dalis užgyventų materialinių gėrybių galėjo būti įgytos už nusikalstamu būdu gautas lėšas.

Saulius Velečka
Saulius Velečka

Z.Tuliševskis minėjo, kad neteisėto praturtėjimo bylos tiriamos ir atskiriamos „pagal šeimas“.

Dalis medžiagos su kaltinamaisiais aktais jau perduota teismui.

Teisminio nagrinėjimo metu „agurkiniams“ priskiriamų šeimų nariai turės paaiškinti, už kokius pinigus pirko namus, sklypus, automobilius, papuošalus, keliones, kitą turtą. Jei turtų pagrįsti nepavyks, teismas galės juos konfiskuoti valstybės naudai.

Tuo tarpu ikiteisminiam tyrimui pagrindinėje „agurkinių“ baudžiamoje byloje galo dar nematyti. Prokurorų optimistinis planas – surinkti visus duomenis ir perduoti bylą teismui iki Naujųjų metų.

Kaip skelbta anksčiau, įtarimai S.Velečkai, N.Tučkui, A.Petkauskui ir T.Petrošiui bei dar dviem su „agurkiniais“ siejamiems asmenims buvo pareikšti dėl didelio kiekio kvaišalų platinimo tarptautiniu mastu.

Prokuroras Z.Tuliševskis neatmetė galimybės, jog iki tyrimo pabaigos bus surinkta duomenų ir apie kitokio pobūdžio „agurkinių“ nusikalstamas veikas.

2012 m. sausį Policijos departamentas pranešė, kad pareigūnai nutraukė vienos iš pavojingiausių Lietuvoje, šalies ir tarptautiniu mastu veikiančios vadinamosios „agurkinių“ organizuotos nusikalstamos grupuotės vykdomą nusikalstamą veiką. Sulaikymams ir kitiems veiksmams atlikti pasitelkti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai.

Pareigūnų turimais duomenimis, tiriami nusikaltimai padaryti ne tik Kauno apskrityje ar kituose šalies regionuose, bet ir užsienio valstybėse. Apie gaujos lyderiu vadinamo S.Velečkos sulaikymą pranešę teisėsaugininkai iškart sakė, kad „agurkiniai“ buvo vieni iš įtakingiausių ir pavojingiausių nusikalstamo pasaulio veikėjų, veikę ne tik Lietuvoje, Europos Sąjungoje, bet ir už jos ribų.

Po sulaikymo visus įtariamuosius teismas leido suimti, nuo tada griežčiausios kardomosios priemonės terminai daugumai jų, išskyrus vieną, yra pratęsinėjami.

Antradienį apeliacijos dėl pratęstų S.Velečkos, N.Tučkaus, A.Petkausko ir T.Petrošiaus suėmimo terminų išnagrinėtos neviešuose posėdžiuose, nes, kaip minėta, dar nesibaigė ikiteisminis tyrimas. Nė vienas iš įtariamųjų skundų nagrinėjime asmeniškai nedalyvavo, jiems atstovavo advokatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius