Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nedarbingumo pažymėjimas Neringai Venckienei netrukdė rengti spaudos konferencijos

Atsakingoms institucijoms gegužės 17 d. įvykdžius Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą ir perdavus Drąsiaus Kedžio dukterį mergaitės mamai Laimutei Stankūnaitei, ligtolinė mažametės globėja D. Kedžio sesuo Neringa Venckienė kaip tik susirgo, tačiau laikino nedarbingumo pažymėjimas nesutrukdė jai nuvykti iš Kauno į Vilnių bei surengti spaudos konferenciją, skelbia Delfi.lt.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Luko Balandžio nuotr.

Tačiau tai ne pirmas kartas, kai ši teisėja oficialiai serga, o realiai dalyvauja įvairiuose renginiuose. Pavyzdžiui, pernai sausio 22 d. N.Venckienė dalyvavo konferencijoje „Pedofilija Lietuvoje ir pasaulyje“, nors turėjo nedarbingumo pažymėjimą.

„Sodra“ informavo, kad buvo gavusi anoniminį skundą dėl galimo elgesio taisyklių pažeidimo N.Venckienės laikinojo nedarbingumo metu ir atliko tyrimą, tačiau tyrimo rezultatų neviešina.

Kaip Delfi.lt informavo Kauno apygardos teismas, šio teismo Civilinių bylų skyriaus teisėja N.Venckienė gegužės 17-29 d. turėjo nedarbingumo pažymėjimą. Nors oficialiai sirgo, pirmąją nedarbingumo dieną – gegužės 17-ąją – teisėja iš pradžių priešinosi dukterėčios perdavimui mažametės motinai L.Stankūnaitei, vėliau Vilniuje surengė spaudos konferenciją, kurioje aiškino, jog L.Stankūnaitė „akmeniniu snukiu“ tempė vaiką, vaiko teisių apsaugos specialistes pavadino tinkamomis tik šerti kiaulėms.

Kaip žinoma, pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą, už pirmas 2 ligos dienas sergančiam asmeniui darbdavys moka 80-100 proc. vidutinio jo darbo užmokesčio, nuo 3-ios dienos ligos pašalpą pradeda mokėti „Sodra“: nuo 3-ios iki 7-os dienos – mokama 40 proc. atlyginimo dydžio pašalpa, nuo 8-os ligos dienos – 80 proc.

Nustačius, kad sergantis žmogus pažeidė nustatytas taisykles, gali būti neskiriama ligos pašalpa arba jos mokėjimas gali būti nutraukiamas. Tačiau tuo atveju, jeigu asmuo dėl ligos pašalpos į „Sodrą“ nesikreipia, jam sankcijų nėra – pažeidimas gali būti tik įrašomas kitame elektroniniame laikinojo nedarbingumo pažymėjime, o visa atsakomybė dėl sveikatos būklės įvertinimo, nedarbingumo pažymėjimo išdavimo ir jo tęsimo pagrįstumo tenka gydytojui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius