Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Neįtikėtinas „Mercedes“ savininko kruvinas išpuolis prieš kitą vairuotoją Vilniaus centre

Aršiam vaikinui pasirodė, kad greta sustojusios mašinos keleiviai gali apibrozdinti jo apynaujo blizgančio mersedeso šoną. Rezultatas – tariamam priešui aštuoniomis siūlėmis susiūta praskelta galva ir sutrenktos smegenys. Nukentėjęs vilnietis, beje, buvo tik įsibėgėjančios vestuvių šventės dalyvis.
Šio mersedeso savininkui nepatiko, kad „Ford Galaxy“ vairuotojas sustojo arti dar plačiai atidarė dureles.
Šio juodo mersedeso savininkui nepatiko, kad baltojo vienatūrio „Ford Galaxy“ vairuotojas sustojo arti ir dar plačiai atidarė dureles. / Nukentėjusiųjų asmeninė nuotr.

„Šventė sugadinta, nervai sugadinti...“ – sekmadienį bendraudama su 15min.lt žurnalistu atsiduso vilnietė, išvakarėse dalyvavusi vestuvėse, kurias apkartino sveiku protu nepaaiškinamas išpuolis.

Ji pasakojo, kad po ceremonijos bažnyčioje ir smagių pramogų senamiestyje jaunieji su svita (apie 40–50 asmenų) apie 17 val. nuvyko į Upės gatvę prie Vilniaus centrinės universalinės parduotuvės.

Vestuvininkų autobusas sustojo atokiau, tuo tarpu jauna svečių pora, keliavusi nuosavu automobiliu, sustojo prekybos centro aikštelėje.

„Mes pastatėme mašiną šalia tokio naujo mersedeso vokiškais numeriais, o priešais, pirmoje eilėje, dar stovėjo „Maseratti“ estiškais numeriais. Prie tos mašinos stovėjo du nepažįstami vaikinai, vienas jų tą automobilį fotografavo“, – pasakojo 15min.lt pašnekovė.

Jos teigimu, jiedu su vyru išlipo iš mašinos ir iškart atsidarė galines dureles, kad išsiimtų iš salono kai kuriuos daiktus.

Nukentėjusiųjų asmeninė nuotr./Sužalotas vyras: prireikė aštuonių siūlių.
Nukentėjusiųjų asmeninė nuotr./Sužalotas vyras: prireikė aštuonių siūlių.

Jauna moteris teigia nespėjusi net susivokti, kas vyksta, kai „Mercedes“ šeimininkas – tvarkingai apsirengęs, simpatiškas, maždaug 22–24 metų vaikinas, priartėjo prie jų mašinos, čiupo už durelių rankenos ir smogė jomis į saloną palinkusiam vyrui.

Smūgis buvo toks stiprus, kad 32 metų vyras parkrito ant žemės ir apsipylė krauju. Durelių skarda prakirto jam galvą. „Ford Galaxy“ automobilis yra gana aukštas, todėl durelių kampas pataikė vyrui tarp smilkinio ir akies bei prakirto antakį.

Protas aptemo dėl mašinos blizgesio?

Tuo tarpu užpuolikas ėmė su keiksmažodžiais kažką šaukti apie grėsmę jo automobiliui: „Tu per arti pasistatei mašiną! Tu gali man sudraskyt! Čia gi nauja mašina!“

Pamatęs kraujuojantį savo „priešininką“, chuliganas pasikrapštė pakaušį: „Negalvojau, kad taip stipriai duosiu...“Smūgis buvo toks stiprus, kad 32 metų vyras parkrito ant žemės ir apsipylė krauju. „Ford Galaxy“ automobilis yra gana aukštas, todėl durelių kampas pataikė jam tarp smilkinio bei akies ir prakirto antakį.

Tačiau atgailauti mušeika nebuvo linkęs. „Jis išvadino mane žertva, kai pasakiau, kad skambinu į policiją“, – išsišokėlio, kurio ūgis tėra apie 1,65 metro, įžūlumu stebėjosi bent 10 centimetrų už jį aukštesnė moteris.

Atvykę policijos pareigūnai apklausė įtariamąjį incidento kaltininką. „Ėjau pro šalį ir netyčia užkabinau“, – taip, anot vilnietės, pareigūnams bandė teisintis vaikinas.

Tuo tarpu sužalotas vyras išvežtas į ligoninę. „Teko siūti. Aštuonios siūlės“, – minėjo 15min.lt pašnekovė.

Įvykis aptemdė šventinę atmosferą ir jauniesiems – britui ir lietuvaitei, bei jų svečiams.

Maža to, sekmadienį nukentėjusysis prastai jautėsi, jį pykino, tad medikai diagnozavo ir smegenų sukrėtimą.

Policininkų nauja byla neįkvėpė?

Sekmadienį sužalotas vyras nuvyko į policijos komisariatą, kur jį nustebino ir pareigūnų elgesys. Policininkai ne tik atsisakė suteikti informaciją apie užpuoliką, bet ir siūlė apskritai daugiau nebetrukdyti pareigūnų šiuo klausimu – esą dėl žalos atlyginimo galima kreiptis tiesiai į teismą.

„Pareigūnas kažką kalbėjo, kad čia gi viskas aišku, tačiau mums net nepasakė, ką aiškina tas vaikinas, ar jis pripažįsta kaltę“, – 15min.lt pasakojo vilnietė.

Šeima planavo pirmadienį dar sykį kreiptis į policiją, kad nusiųstų vyrą atlikti abdukciją, ir žada siekti, kad už šį sveikatos sužalojimą kaltininkas būtų nubaustas: „Tikimės bausmės, baudos ir kitų sankcijų šiam užpuolusiam vyrui.“

Anot vilniečių, savo automobilį jie pasistatė tvarkingai, į normalų tarpą, ir prie „Mercedes“ nė neprisilietė. Šeima tikina naudojanti jau trečią mašiną, ir visos jos buvo apdaužytos panašiu būdu, todėl pora žino šią problemą ir stengiasi saugoti aplinkinių turtą.

„Galų gale, net jei kažkas apdaužoma, juk yra draudimas ir galima civilizuotai išspręsti tokią problemą“, – neadekvačiu vaikino poelgiu dar sykį nusistebėjo visą savaitgalį vyrą slaugiusi moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius