-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepamainomi Palangos policininkų pagalbininkai – tarnybiniai šunys

Populiariame Lietuvos kurorte tarnybiniai šunys panaudojami pėdsekystei, žmogaus, narkotinių ir psichotropinių, sprogstamųjų medžiagų, dingusių daiktų paieškai, sulaikant įtariamąjį. Pareigūnai su tarnybiniais šunimis patruliuoja ir atokesnėse vietose, automobilių stovėjimo aikštelėse, daugiabučių namų kiemuose, parkuose.
Palangoje su keturkojais pagalbininkais patruliuojantys pareigūnai
Palangoje su keturkojais pagalbininkais patruliuojantys pareigūnai / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Palanga – vienas populiariausių šalies kurortinių miestų, į kuri pailsėti ir papramogauti atvyksta įspūdingas skaičius poilsiautojų, o pasilinksminimai, trunkantys iki paryčių, kelia didelį rūpestį policijos pareigūnams. Atsižvelgiant į tai ir siekiant pasirūpinti vasarotojų saugumu buriamos vis gausesnės pareigūnų pajėgos.

Nuo birželio mėnesio vietos pareigūnams talkina gausus būrys Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų, kurie patruliuodami visą parą miesto traukos centruose ir gyvenamuosiuose rajonuose užtikrina viešąją tvarką. Palangos mieste taip pat papildomai dirba viešosios policijos patruliai iš kitų apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato struktūrinių padalinių kriminalinės policijos pareigūnai.

Nuo birželio 29 d. miesto gyventojai ir svečiai turi galimybę sutikti ir keturkojus pagalbininkus, nes policijos pajėgų sustiprinimui pasitelkta ir Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimo centro Kinologijos valdybos Kinologinės veiklos skyriaus pareigūnai su tarnybiniais šunimis. Jie dalyvauja organizuojamose prevenciniuose renginiuose, padeda atskleisti nusikalstamas veikas, užtikrina visuomenės saugumą ir viešąją tvarką.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Poilsiautojai Palangoje
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Poilsiautojai Palangoje

Tarnybiniai šunys panaudojami pėdsekystei, žmogaus, narkotinių ir psichotropinių, sprogstamųjų medžiagų, dingusių daiktų paieškai, sulaikant įtariamąjį. Pareigūnai su tarnybiniais šunimis patruliuoja ir atokesnėse vietose, automobilių stovėjimo aikštelėse, daugiabučių namų kiemuose, parkuose, rašoma Klaipėdos apskrities VPK Palangos m. policijos komisariato atstovų trečiadienį paviešintame pranešime.

Policijos pareigūnai ragina vasarotojus prisidėti prie saugesnės aplinkos užtikrinimo, išlikti budriems ir atsakingiems, saikingai vartoti alkoholinius gėrimus bei nepamiršti, kad atostogos apkartinti gali ir „dirbti" atvykstantys asmenys, siekiantys pasipelnyti vykdydami nusikalstamas veikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius