-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepatekę pro duris, sukčiai pinigus išviliojo ir pro langą

Šiaulių miesto policijos komisariato pareigūnai antradienio vakare sulaikė sukčių pasiųstą asmenį, kuris iš senolės buvo paėmęs 3900 litų. 26 metų šiaulietis R. S. atsidūrė areštinėje, o moteris atgavo savo santaupas.
Telefoniniai sukčiai
Telefoniniai sukčiai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Rėkyvoje gyvenanti 83 metų K. S. telefoninio skambučio fiksuoto ryšio telefonu sulaukė apie 22 val. Paskambinęs nepažįstamas vyras prisistatė policijos pareigūnu ir pranešė apie jos sūnų ištikusią bėdą: esą jis eismo įvykyje sužalojo merginą.

Tariamas policijos pareigūnas moteriai net sudarė galimybę pasikalbėti su sūnumi. Jis perdavė telefono ragelį kitam vyrui, kuris suvaidino moters sūnų ir ėmė prašyti pinigų situacijai užglaistyti, nes nori išsisukti nuo baudžiamosios bylos.

Motinai sūnaus balsas sukėlė įtarimą, tačiau sukčiai greitai ją įtikino. Kalbėjusiojo  argumentas buvo paprastas ir įtikinantis – eismo įvykyje išdaužti dantys, sumušta lūpa, dėl to jo ir balsas pakitęs. Senolė, gelbėdama sūnų nuo teisingumo, sutiko paduoti pinigus jų pasiimti ateisiančiam žmogui. Tačiau iškilo viena aplinkybė, trukdanti sukčiui patekti į K. S. butą.

Moteris surado plaktuką ir juo išdaužė langą. Po juo stovėjusiam sukčių pasiuntiniui liko tik vikriai šią „siuntą“ sugauti ir sprukti.

Kadangi moteris yra sulaukusi garbaus amžiaus, jai reikalinga priežiūra, šiaulietę globojanti kaimynė, siekdama apsaugoti ją nuo įvairiausių sukčių ir kitokio plauko negerų žmonių, išeidama užrakina buto duris, raktą pasiimdama su savimi. Senolė pati jų atrakinti negali.

K. S., žinodama, kad pati durų atidaryti ir pinigų perduoti atėjusiajam negalės, sugalvojo išeitį. Pinigėlius ji įdėjo į celofaninį maišelį, pridėjo bulvę, kad maišelis įgytų svorio, ir išmetė pro trečiojo aukšto langą. Tiesa, ir čia dar buvo problemų – langai nesidarinėja. Todėl moteris surado plaktuką ir juo išdaužė langą. Po juo stovėjusiam sukčių pasiuntiniui liko tik vikriai šią „siuntą“ sugauti ir sprukti. Tačiau to padaryti nepavyko: į taksi įsėdusį vaikiną sulaikė pareigūnai. Jam pareikštas įtarimas dėl sukčiavimo.

Kai į moters duris pasibeldė policijos pareigūnai, norėdami paimti jos pareiškimą dėl sukčiavimo ir apklausti, K. S. net nepanoro su jais kalbėtis: apie jokius sukčius ji nežinanti ir nieko negirdėjusi. Pareigūnams teko paplušėti, kol įtikino, kad jai skambino ne policijos pareigūnai, o sukčiai ir kad jie yra ne sukčiai, o policijos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius