Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelių ereliai bandė policininkų kantrybę: pinigus paliko automobilio durelių dėkle

Telšių apskrities policijos pareigūnai iš pažeidėjų keliuose Kelmės rajone ir kelyje Šiauliai-Palanga sulaukė įvairiausių pasiūlymų derėtis, tačiau pareigūnų atsakymas išliko vienodas – ikiteisminis tyrimas už bandymą papirkti valstybės tarnautojus.
Kyšį siūlęs pažeidėjas gerokai viršijo greitį
Kyšį siūlęs pažeidėjas gerokai viršijo greitį / Telšių apskrities VPK nuotr.

Gegužės 20-osios rytą vairuotojo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl bandymo papirkti Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnus, akivaizdu, netapo pamoka kitiems eismo dalyviams.

Dar su dviem bandymais išvengti atsakomybės už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, policijos pareigūnai susidūrė gegužės 23-iąją. Telšių ir Kelmės rajonuose, vairuotojai pareigūnus nesėkmingai bandė papirkti pinigais.

Tą dieną, pirmojo pinigų siūlymo dėl mažesnės administracinės baudos pareigūnai sulaukė 11.15 val., kelio Šiauliai-Palanga 73-ajame kilometre. Vairuotojas (gimęs 1964 m.), automobiliu važiavęs 131 km/h greičiu (kai tame kelio ruože leistinas važiavimo greitis 70 km/h), siekdamas išvengti 289-434 eurų piniginės baudos ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimo 1-6 mėnesiams, į tarnybinio policijos automobilio durelių dėklą įdėjo keturias kupiūras po 50 eurų.

Telšių apskrities VPK nuotr./Pažeidėjo paliktas kyšis policijos tarnybiniame automobilyje
Telšių apskrities VPK nuotr./Pažeidėjo paliktas kyšis policijos tarnybiniame automobilyje

20.15 val., Kelmės r., Šedbarų k. ribose, vairuotojas (gimęs 1951 m.), būdamas akivaizdžiai neblaivus, taip pat siekė išvengti už vairavimą išgėrus numatytos atsakomybės. Siūlydamas 200 eurų kyšį, vyras bandė „tartis“ su jį sustabdžiusiais pareigūnais.

Abiejų, valstybės tarnautojus papirkti bandžiusių vyrų atžvilgiu pradėtos administracinės teisenos už Kelių eismo taisyklių pažeidimus ir ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 227 str. (Papirkimas).

Pareigūnai įspėja, kad bet koks bandymas papirkti valstybės tarnautojus, siūlant jiems pinigus, paslaugas ar kitokius daiktus, užtraukia baudžiamąją atsakomybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius