-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 27 /23:35

Nerūpestingas pasivažinėjimas aerodrome baigėsi avarija, sužaloti penki asmenys

Sekmadienio vakarą jaunuoliams pasivažinėjus Barysių aerodrome, į nelaimės vietą skubėjo keli policijos, medikų ir ugniagesių ekipažai. Aerodromas įsikūręs ant Šiaulių ir Joniškio rajonų ribos, už Meškuičių.
Avarija Meškuičių aerodrome
Avarija Meškuičių aerodrome / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Sekmadienio vakarą, 21.28 val., Bendrajame pagalbos centre (BPC) gautas pranešimas, kad Šiaulių rajone, netoli Meškuičių, susidūrė du automobiliai. Yra prispaustų asmenų.

Pro šalį su įjungtais švyturėliais pralėkė keturi medikų ir keturi ugniagesių ekipažai.

Pareigūnams ir gelbėtojams slidžiais keliais atskubėjus į įvykio vietą paaiškėjo, kad čia vėlų vakarą iki nelaimės smagiai laiką leido dviejų pensinio amžiaus automobilių – „Mazda 626“ ir „Mercedes 300“ – ekipažai.

Kraupi nuojauta apniko artėjant prie įvykio vietos. Meškuičiuose kelio paklaustas jaunimas pulku nurodė važiuoti pro Saulės mūšio vietos link, o prieš Mekius pasukti dešinėn, į apleistą, bet kadaise gana galingą Meškuičių aerodromą.

Dar neprivažiavus įvykio vietos, pro šalį su įjungtais švyturėliais pralėkė keturi medikų ir keturi ugniagesių ekipažai. Policija zujo pirmyn ir atgal.

„Kiekvienam po vieną greitąją“, – trumpai pakomentavo pareigūnas. Tokia tvarka. Dažniausiai kiekvienas sužeistasis vežamas su kitu medikų ekipažu.

VIDEO: „Mercedes“ ir „Mazda“ avarija

Jaunuoliai važinėjosi ant sniegu padengto aerodromo pakilimo tako tol, kol automobiliai susidūrė. Mazda smarkiai rėžėsi į mersedeso dešinįjį šoną.

Po smūgio mersedesas deformavosi ir jame sėdėję sužeisti žmonės nesugebėjo patys ištrūkti laukan.

Nukentėjo ir mazdos keleiviai. Šiam automobiliui visiškai sumaitotas priekis.

Juos išvadavo tik ugniagesiai, kurie savo įrankiais supjaustė automobilio statramsčius ir, išėmę dureles, pagaliau išvadavo žmones.

Negalutiniais duomenimis, į ligoninę išvežti keturi incidento dalyviai. Tiksliau tariant – visi. Kai kurie įvykio liudininkai tvirtina, kad abiejuose automobiliuose bendrai buvo penki asmenys. Kokia jų būklė, neskelbiama.

Pareigūnai tvirtina, kad alkotesteris vairuotojų kraujyje alkoholio nenustatė. Laukiama išsamesnių tyrimų, kuriuos atliks medikai.

Sudėtingos eismo sąlygos bus visą naktį

Sekmadienio vakarą didžiojoje Lietuvos dalyje eismo sąlygas sunkino snygis, pranešė Automobilių kelių direkcija.

Sudėtingiausios eismo sąlygos susidarė šiaurės, vakarų ir vidurio Lietuvoje. Valstybinės reikšmės keliai padengti sniego sluoksniu, slidūs, jie barstomi ir valomi.

Šiaurės rytiniuose rajonuose kol kas be kritulių, kelių dangos sausos.

Naktį formuosis plikledis, prognozuojama lijundra.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį numatoma kritulių, kai kur jie bus smarkūs, vietomis kris lijundra, bus plikledis. Oro temperatūra svyruos nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius