-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neteisėtai BMW ir „Audi“ detalėmis prekiavęs vilnietis gavo 338 000 eurų pajamų

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Vilniaus apygardos valdyba kartu su Vilniaus apygardos prokuratūra užbaigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine veikla.
7 serijos BMW
Asociatyvinė iliustracija: 7 serijos BMW vairas / Gamintojo nuotr.

FNTT Vilniaus apygardos tyrėjai nustatė, kad A., anksčiau teistas už finansinius nusikaltimus, teisės aktų nustatyta tvarka neįregistravęs individualios veiklos, neturėdamas verslo liudijimo, neįsteigęs įmonės ir nemokėdamas mokesčių valstybės institucijoms, 2012–2013 metų laikotarpiu Lietuvoje vykdė internetinę prekybą prabangių automobilių BMW X6, BMW X5, „Audi“ detalėmis ir aksesuarais. Dažniausiai prabangios detalės būdavo parduodamos Rusijos Federacijos ir Kazachstano Respublikos piliečiams.

A., siekdamas nuslėpti nelegalią prekybą ir iš jos gautas pajamas, automobilių detalių pirkėjams nurodydavo pervesti pinigus į lengvatinio apmokestinimo (angl. offshore) kompanijos banko sąskaitą, esančią Sent Vinsente ir Grenadinuose veikiančiame banke. Tyrėjams pavyko nustatyti, kad ši banko sąskaita buvo atidaryta įtariamojo pažįstamo B., t. y. asmens, anksčiau teisto už finansinius nusikaltimus ir pataisos namuose atliekančio laisvės atėmimo bausmę, vardu.

Į lengvatinio apmokestinimo kompaniją pervestas pinigines lėšas A. išgrynindavo įvairiuose Lietuvoje veikiančių bankų bankomatuose, pasinaudodamas pažįstamo B. vardu išduota banko kortele. Ikiteisminio tyrimo metu pavyko nustatyti, kad 2012 – 2013 metų laikotarpiu A. iš prekybos naudotomis automobilių detalėmis gavo iš viso 338 000 eurų pajamų, kurias išsigrynino įvairiuose Lietuvoje veikiančio banko bankomatuose.

Ikiteisminio tyrimo medžiaga perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius