Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Netikėtai pasirodę pasieniečiai vyrą patiesė ant žemės ir surakino: buvo už ką

Ignalinos rajone į  pasieniečių pasalą pateko kontrabandinių rūkalų krovinio pasiimti atvažiavęs Baltarusijos pilietis. Į pasieniečių pasalą patekusiam užkietėjusiam kontrabandininkui gresia didžiulė bauda.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda
Sulaikyta cigarečių kontrabanda / VSAT nuotr.

Trečiadienį popiet pasaloje ties Ignalinos rajono Didžiasalio kaimu buvę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Tverečiaus užkardos pareigūnai užfiksavo įtartiną lietuviškais numeriais pažymėtą automobilį „Nissan Almera“, sustojusį prie nuošalioje vietoje esančio statybinių atliekų sąvartyno.

VSAT pareigūnai jau anksčiau žinojo, kad čia yra paslėptas neteisėtai į Lietuvą atgabentas kontrabandinių cigarečių krovinys, tačiau jo nelietė ir paliko pasalą.

Iš automobilio išlipęs vairuotojas priėjo prie paslėptų dėžių ir ėmė jas krauti į automobilį. Netikėtai pasirodę pasieniečiai vyrą patiesė ant žemės ir surakino antrankiais.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 47 metų Baltarusijos pilietis. Į Lietuvą užsienietis legaliai buvo atvykęs per Lavoriškių pasienio kontrolės punktą.

Juoda polietileno plėvele aptrauktose kartoninėse dėžėse VSAT pareigūnai iš viso rado 3 750 pakelių cigarečių „Fest“. Visi rūkalai pažymėti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Taip pat nustatyta, jog užsienietis vairavo Lietuvoje įsigytą, tačiau nustatyta tvarka neregistruotą automobilį. Dėl šio pažeidimo baltarusiui teks aiškintis su policijos pareigūnai.

VSAT pareigūnai užsieniečiui pradėjo administracinės bylos teiseną dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką. Jau anksčiau už analogišką pažeidimą Lietuvoje pasieniečiams įkliuvusiam ir baudą sumokėjusiam baltarusiui šįkart gresia rimtesnė piniginė sankcija – nuo 5 792 iki 14 481 euro.

Po apklausos užsienietis paleistas. Jis turės atvykti į Ignalinos rajono apylinkės teismą, kur bus nagrinėjama minėta administracinė byla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius