Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 05 31 /20:05

Netoli Rėkyvos ežero užsiliepsnojo miškas ir durpynas, gelbėtojams talkina kariuomenė

Antradienio popietę Šiaulių rajone, netoli Rėkyvos ežero, užsidegė didžiulis durpynas ir jaunas miškas. Ugniagesiams padeda kariuomenė, antradienio vakarą jau pradėta planuoti ir trečiadienio ryto darbus. Tačiau vakarop paaiškėjo, kad situacija kontroliuojama ir sparčiai gerėja.
Ugniagesiai gesina miško gaisrą
Ugniagesiai gesina miško gaisrą. Asociatyvi nuotr. / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kaip 15min informavo ugniagesiai gelbėtojai, apie 16 val. ugniagesiai gesino maždaug 4 hektarų durpyno ir jauno miško plotą.

Baiminamasi, kad ugnis gali išplisti, nes šioje vietoje, ties Pabalių gatve, žemė yra labai durpinga.

Nuo 13 val. 47 min. gaisro gesinimui sutelktos gausios ugniagesių pajėgos bei pasitelktas karinių oro pajėgų sraigtasparnis, turintis vandens įrangą.

Popietę įvykio vietoje darbavosi mažiausiai 5 autocisternų ekipažai, taip pat štabo komanda.

Pirminiais duomenimis, evakuotų žmonių nėra – kol kas gyventojams pavojus negresia.

Vis dėlto Šiaulių miesto savivaldybės administracija kreipėsi į Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentą, kad pastarasis tarpininkautų prašant kariuomenės paramos likviduojant šį gaisrą. Buvo tikimasi, kad reikalui esant į kovą su durpyno gaisru galės įsijungti bent kelios dešimtys kariuomenės savanorių.

„Gesina gaisrininkai, kariuomenė padeda. Dega apie keturi hektarai. Lokalizacijos dar neprognozuosiu, priklausys, kaip seksis gesinti. Gaisras sudėtingas dėl sunkaus privažiavimo prie pačio durpyno, todėl paprašėme kariuomenės pagalbos“, – sakė pareigūnas.

Durpyne ties Rėkyvos ežeru kilusį gaisrą nuo maždaug 18 val. padeda gesinti Karinių oro pajėgų sraigtasparnis „Mi-8“ su gesinimo kriauše.

Kaip pranešė kariuomenė, gesinimo darbus sraigtasparnio įgula vykdys pagal poreikį, taip pat trečiadienį nuo ryto gaisro gesinti išvyks ir apie 30 Krašto apsaugos savanorių pajėgų 6-ios rinktinės karių.

18.31 val. gelbėtojams pagaliau pavyko sustabdyti liepsnų plitimą. Tačiau kova su gaisru dar buvo tęsiama. Apie 20 val. darbai dar tęsėsi. Tačiau, ugniagesių duomenimis, kariškių sraigtasparnio pagalba labai pasiteisino ir padėtis įvykio vietoje sparčiai gerėjo. Buvo tikimasi, kad iki vakaro gaisrą pavyks užgesinti visiškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius