Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nufilmuota, kaip išgelbėtas Spenglos ežere skendęs žvejys

Molėtų aplinkos apsaugos agentūros inspektoriai reido metu, važiuodami palei Spenglos ežero pakrantę, pamatė įlūžusį žveją. Vyriškis vandenyje laikėsi įsikibęs smaigais ir šaukėsi pagalbos. Išgelbėjus žmogų paaiškėjo, kad jis lediniame vandenyje išbuvo 10–15 min. Kaip pats sakė, nebeturėjo jėgų išsigelbėti.
Temos: 1 Žūklė

Ketvirtadienis ant Spenglos ežero vos nesibaigė tragiškai – įlūžo ant ledo žvejojęs vyras. Laimė, pro šalį vyko aplinkos apsaugos departamento darbuotojai, jie žaibiškai sureagavo į pagalbos šauksmą.

Darius su 15min pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame – žvejo gelbėjimo operacija.

Jo teigimu, Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento, Molėtų rajono agentūros inspektoriai ketvirtadienį važiavo Spenglos ežero pakrante, kai pamatė į vandenį įlūžusį vyrą.

„Žvejys vandenyje laikėsi įsikibęs smaigais ir šaukėsi pagalbos“, – pasakojo įvykio liudininkas.

Inspektorius, užlipęs ant ežero, nelaimėliui numetė turėtą virvę, ir ištraukė į ją įsikibusį žveją. Išgelbėtas vyras sakė, kad jis vandenyje išbuvo 10–15 minučių ir nebeturėjo jėgų pats išsiropšti.

„Pagarba tam tikru laiku ir tam tikroje vietoje atsidūrusiems Molėtų aplinkosaugos pareigūnams“, – gelbėtojus giria Darius.

Viskas, ką vyriškis buvo atsinešęs ant ledo – grąžtas, įrankių dėžė, meškerė, nuskendo.

Nufilmuoto siužeto herojumi tapęs 39 metų Vaidas Vaišvila 15min papasakojo, kad neetatiniu gamtos apsaugos inspektoriumi dirba jau ilgiau nei du dešimtmečius. Lemtingą pavakarę jis su dviem kolegomis važiavo miško keliu palei ežerą, vanduo per tarpą tarp medžių pasimatė tik vienoje vietoje. „Kaip tik ir pamatėm, kad ten yra įlūžęs žmogus, kuris pakėlė ranką“, – sakė Vaidas.

Šio gesto pakako, kad trijulė sustotų ir bėgtų į pagalbą, paėmusi iš automobilio bagažinės virvių. Viena virve prisirišo pats V.Vaišvila, kitą jis metė skęstančiajam. „Aš jam sakiau, kad verstųsi per nugarą ant ledo, bet jis atsakė, kad nebeturi jėgų“, – prisiminė gelbėtojas.

Maždaug 60 metų žvejys toje vietoje, kur įlūžo, buvo išdaužęs maždaug 4 kvadratinių metrų plotą, tačiau taip ir neįstengė rasti tvirtesnio ledo, į kurį galėtų įsikibti ir savarankiškai išsiropšti iš vandens. Viskas, ką vyriškis buvo atsinešęs ant ledo – grąžtas, įrankių dėžė, meškerė, jam besikapanojant  nuskendo.

„Kai jį ištraukėm, jam buvo stresas ir jis pasakė tik vieną žodį – rusiškai padėkojo“, – minėjo V.Vaišvila.

Vyriškis netrukus pareiškė, kad greitosios pagalbos jam nereikia, jis pats buvo pasiryžęs parvykti namo į Pabradę.

Gelbėtojai nustebo, kai iš permirkusių drabužių kišenės žvejys išsitraukė netoliese stovėjusio automobilio raktelius – signalizacijos pultelis puikiai suveikė. Gamtosaugininkai dar patarė išgelbėtajam išsirengti iš šlapių drabužių, kad kūnas greičiau sušiltų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius