Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo naujoviško narkotiko apsvaigę jaunuoliai važinėjo Vilniaus gatvėmis

Lietuvoje plinta gyvybei pavojingas marihuanos pakaitalas. Tuo penktadienį įsitikino Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) pareigūnai, kuriems pavyko sučiupti tris jaunus vairuotojus ir jų keleivius, kurie buvo apkvaitę nuo narkotikų.

Penktadienį, 20 val. 40 min., Vilniuje, netoli „Gariūnų“ turgavietės tamsios spalvos „Golf“ automobilis pralekia pro raudonos spalvos šviesoforo signalą nė nestabtelėjęs.

Paskui jį akimirksniu pasileidžia netoliese buvęs LKPT pareigūnų ekipažas, kadangi toks pažeidėjas kelia grėsmę kitų kelyje esančių žmonių saugumui, todėl kiekviena sekundė gali būti lemtinga.

Prie vairo – išbalęs jaunuolis

„Golf“ vairuotojas pakluso pareigūnų nurodymui ir sustojo kelkraštyje.

Prie automobilio priėjęs pareigūnas buvo pasiruošęs tikrinti vairuotojo blaivumą, tačiau išbalęs jaunuolis prie vairo sukėlė įtarimą, kad jis gali būti apsvaigęs nuo narkotikų.

LKPT pareigūnai liepė vairuotojui ir 2 keleiviams išlipti iš automobilio, kad būtų įmanoma patikrinti, ar salone nėra narkotikų ir kitų draudžiamų medžiagų.

Apieškoję automobilio vidų pareigūnai nerado, ko ieškoję.

Narkotikus slėpė burnoje ir kojinėje

Nesėkmingai iškratę „Golf“ automobilį, policijos pareigūnai atkreipė dėmesį į automobilio keleivius.

Kaip tik tuo metu pareigūnai atkreipė dėmesį, kad vienas iš jaunuolių jau kurį laiką nepražiojo burnos.

Išvertę savo kišenes, jie taip pat neturėjo ieškomų narkotikų, tik pas vieną iš keleivių buvo aptikti kito asmens dokumentai. Vaikinas nesiruošė aiškinti, iš kur jie atsirado, todėl tai tik sustiprino pareigūnų įtarimą.

Kaip tik tuo metu pareigūnai atkreipė dėmesį, kad vienas iš jaunuolių jau kurį laiką nepražiojo burnos. Pareigūnų kalbinamas, taip pat neatsakė į jų klausimus, todėl jie liepė jaunuoliui išsižioti.

Jo burnoje pasirodė aliuminio folijos gumulas.

Nuodugniai patikrinę keleivius, kito vaikino kojinėje užtiko tokį patį radinį, kuriame – įvyniotos  narkotinės medžiagos.

VIDEO: Vilniuje prie vairo sulaikytas nuo narkotikų apsvaigęs jaunuolis iš Ukmergės

„Chymkė“

Policijos pareigūnai nedelsiant suprato, kad jaunuolių taip kruopščiai slėpti narkotikai, yra ne tradicinė marihuana, o sintetinis jos pakaitalas, nes radinys buvo panašus į tabaką, tačiau skleidė įtartiną kvapą.

Tikslią psichotropinių medžiagų kiekį ir kilmę nustatys kriminalistai.

15min šią savaitę rašė, kad Lietuvos nusikaltėliai paaugliams parduoda chemikalais purkštas kanapes, kurios gali sukelti mirtį – gatvėje vadinamas „chymke“.

Lietuvos nusikaltėliai paaugliams parduoda chemikalais purkštas kanapes, kurios gali sukelti mirtį – gatvėje vadinama „chymke“.

Nuo šio greitai plintančio pavojingo narkotiko apsvaigusius jaunuolius ir sulaikė Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai.

Jie pranešė, kad tą patį penktadienio vakarą, A15 kelyje, sulaikė kitą ekipažą, kurio vairuotojas ir visi keleiviai taip pat buvo apkvaitę nuo „purkštos žolės“, bei jaunuolį iš Ukmergės Justiniškių gatvėje, kuris sėdo prie „Audi 80“ vairo, apsvaigęs nuo tradicinių kanapių.

Trijų ekipažų vairuotojai buvo pristatyti į Gerosios Vilties gatvėje esantį Vilniaus priklausomybės ligų centrą, o visiems keleiviams gresia administracinė bei baudžiamoji atsakomybė, priklausomai nuo turėtų narkotikų kiekio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius