-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo pareigūnų bėgęs ir Pilies tilto atitvarus numušęs klaipėdietis ketverius metus negalės vairuoti

Klaipėdos miesto apylinkės teismas nuo policijos bėgusiam ir vos į Danę neįskriejusiam 22 metų klaipėdiečiui ketveriems metams atėmė teisę vairuoti ir skyrė 4500 litų baudą.
„Audi“ pakibo ant Pilies tilto briaunos, vienas keleivis įkrito į upę.
„Audi“ pakibo ant Pilies tilto briaunos, vienas keleivis įkrito į upę. / Klaipėdos PGV nuotr.

Sausio 22 d. po ketvirtos valandos ryto Klaipėdoje Pilies ir Žvejų gatvių sankryžoje E. M., būdamas neblaivus (nustatytos 2,57 promilės), nepakluso policijos pareigūnų nurodymui sustoti ir nuvažiavo Pilies tilto link.

Bėglys, nepasirinkęs saugaus greičio, nesuvaldė vairuojamo „Audi A8“. Užvažiavęs ant šaligatvio, jaunuolis automobiliu atsitrenkė į gatvės apšvietimo stulpą, jį nulaužė. Gaudynės baigėsi atsitrenkus į Pilies tilto metalinius atitvarus ir juos apgadinus. Avarijos metu buvo sužalotas vienas iš keleivių: vaikinas bandydamas atidaryti automobilio dureles įkrito į Danę. Jis pats išsikapanojo iš šalto upės vandens.

E. M. prisipažino padaręs pažeidimus ir nuoširdžiai gailėjosi. Tai teismas pripažino atsakomybę lengvinančia aplinkybe. Vairavimas apsvaigus nuo alkoholio bei per metus pakartotinai padarytas tos pačios rūšies pažeidimas, už kurį jaunuoliui buvo skirta administracinė nuobauda, įvertinti kaip sunkinančios aplinkybės.

Teismas, skirdamas baudą, atsižvelgė į minėtas aplinkybes, pažeidimų pobūdį, administracinėn atsakomybėn traukiamo asmens asmenybę bei į tai, kad E. M. jau buvo baustas už  greičio viršijimą ir turi galiojančių nuobaudų.

Pažeidėjas prašė jam skirtos baudos mokėjimą išdėstyti dalimis per 24 mėnesius. Teismas šį prašymą patenkino.
Nutarimas gali būti apskųstas Klaipėdos apygardos teismui per 20 dienų nuo nutarimo paskelbimo dienos, skundą paduodant Klaipėdos apygardos teismui arba per Klaipėdos miesto apylinkės teismą.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Audi A8 Klaipėdoje apgadino Pilies tiltą
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./„Audi A8“ Klaipėdoje apgadino Pilies tiltą

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius