-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nusižudžiusio kunigo bažnyčia neatstūmė

Vilniaus arkivyskupija atsižvelgė į parapijiečių prašymą ir savo noru iš gyvenimo pasitraukusį kunigą leido šarvoti bažnyčioje.
Kunigas.
Kunigas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Lietuvos nepriklausomybės dieną, antradienį, apie 12 val. savo namuose rastas pasikoręs Varėnos Šv.Arkangelo Mykolo bažnyčios klebonas dekanas Valentinas Virvičius, kuriam šiais metais būtų suėję 52 metai.

Iš ryto iškilmingas Lietuvos nepriklausomybės dienai skirtas Mišias laikė kitas kunigas, kuris parapijiečiams sakė, kad V.Virvičius serga. Pasibaigus joms apie vidurdienį pasklido žinia, kad kunigas nusprendė palikti šį pasaulį.

Apie kunigo mirtį sužinoję parapijiečiai tik lingavo galvas, stebėjosi ir liūdėjo, kad Dievo tarnas ryžosi pakelti prieš save ranką. Vos prieš du mėnesius Anapus iškeliavo šio klebono teta, vienuolė, kuri talkino kunigui ir bažnyčioje, ir buityje. Anot parapijiečių, paskui jis smarkiai pasikeitė.

Pasak Vilniaus arkivyskupijos kanclerio Roberto Šalaševičiaus, kunigo savižudybė – išskirtinis atvejis, tokių labai retai nutinka, tačiau pasitaiko. Prieš keletą metų savo noru iš gyvenimo pasitraukė Vilkaviškio vyskupijos kunigas.

„Visada sukrečia, kai žmogus apsisprendžia išeiti iš gyvenimo, tai sukelia skausmą ir sumaištį“, –sakė kunigas R.Šalaševičius.

Pasak Vilniaus arkivyskupijos kanclerio, kunigo V.Virvičiaus apsisprendimą nutraukti sau gyvybę tikriausiai lėmė sunki liga – jau kurį laiką kunigas sirgo sunkia depresijos forma. Pradėtas gydymas nebuvo veiksmingas.

Vilniaus arkivyskupija, atsižveldama į parapijiečių prašymą ir aplinkybę, kad kunigas sunkiai sirgo, vis dėlto leido jį šarvoti Varėnos Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčioje. Už Anapus išėjusį kunigą ketvirtadienį 9 val. ryto bus laikomos Mišios. Kunigas V.Virvičius amžino poilsio atguls Reškutėnų (Švenčionių rajonas) kapinėse, šalia savo artimųjų.

„Kunigas Valentinas nebuvo nei akademikas, nei mokslininkas, tačiau kasdiene atsidavusia tarnyste Dievui ir žmonėms pelnė parapijiečių meilę. Jį mylėjo visi, kur jis tarnavo: tiek Valkininkuose, tiek Vilniuje, tiek Varėnoje“, – prisimindamas išėjusį kolegą kalbėjo kunigas R.Šalaševičius.

Laikinai Varėnos parapiją administruoti patikėta Kalesninkų Švč.M.Marijos Nekaltojo Prasidėjimo parapijos administratoriui Elijui Anatolijui Markauskui. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius