-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 09 /16:25

Nuskendo Kauno mariose įlūžęs žvejys

Antradienio popietę ugniagesiai gelbėtojai gavo pranešimą, kad Kauno mariose skęsta žmogus. Nors buvo dėtos visos pastangos išgelbėti žveją, pirminiais duomenimis, jo išgelbėti nepavyko. Gelbėjimo darbus apsunkino labai trapus, aižėjantis ledas.
Kauno mariose skęsta žvejys
Kauno mariose skęsta žvejys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirminiais duomenimis, žmogus skendo maždaug 300 metrų atstumu nuo kranto. Gelbėjimo darbus apsunkino apie 20 metrų nuo kranto besitęsiančios properšos. Ledas labai pavojingas, pavojus grėsė ne tik žvejo, bet ir narų gelbėtojų gyvybės.

Ugniagesiams dar pavyko ryšio priemonėmis susisiekti su ant ledo esančiu žmogumis, jam duoti nurodymus, kaip elgtis.

Pranešimas apie nelaimę bendruoju pagalbos telefonu 112 buvo gautas 15.24 val. Informuota, kad Kauno mariose, ties Pažaislio vienuolynu, Tito Masiulio gatvėje, įlūžo žmogus. Į įvykio vietą buvo išsiųstos Kauno miesto priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija perduota greitosios medicinos pagalbos darbuotojams.

Gelbėtojas prie Kauno marių
Gelbėtojas prie Kauno marių

Papildyta 15.53 val.: Gelbėtojai mėgino tvirtesnį ledą pasiekti per properšas permesdami ištraukiamas kopėčias, tačiau įgyvendinti šio plano nepavyko. Ant trapaus ledo įlūžo ugniagesys. Nuspręsta plaukti valtimi, laužant ledus.

Papildyta 16.16 val.: Nepavykus valtimi nuplaukti iki skęstančio žvejo, jo link trapiu ledu ėmė ropoti lengviausias naras. Pagaliau pasiekus eketę, į kurią įlūžo žmogus, ji jau buvo tuščia – žvejys nuskendo.

Gelbėjimo operacijos komandos viršininkas Gintaras Keturakis 15min.lt sakė, kad naras labai pavargo, todėl grįžta į krantą, šiek tiek pailsės ir bus ieškoma žvejo kūno. Toje marių vietoje yra stipri srovė, todėl kūną ji jau galėjo tolokai nunešti.

Nepaisydami įvykusios nelaimės, dar keli žvejai ir toliau žvejoja ant trapaus ir labai pavojingo Kauno marių ledo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius