-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteisti neįprastą „verslo planą“ sumanę moksleiviai

Klaipėdoje nuteisti moksleiviai, ketinę įvilioti suaugusį vyrą į kompromituojamą situaciją ir iš jo išreikalauti pinigų.
Antrankiai
Antrankiai / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Penktadienį Klaipėdoje apygardos teismas, patvirtinęs Klaipėdos apygardos prokurorės kaltinimus turto prievartavimo, plėšimo bei dokumentų ir automobilio grobimo byloje, nuteisė du 17 ir 18 metų moksleivius, skirdamas jiems 2 metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant vieneriems metams.

Jų bendrininkes nepilnametes merginas, kaip ir prašė valstybės kaltintoja prokurorė Dalia Stonienė, teismas nuo baudžiamosios atsakomybės atleido.

Anksčiau neteisti vienos Klaipėdos gimnazijos bei Palangos vidurinės mokyklos  moksleiviai, siekdami pasipelnyti, sumanė neįprastą „verslo planą“ – suaugusį vyrą  sugundyti nepilnamete mergina ir pagrasinus, kad paviešins filmuotą medžiagą, iš jo  pareikalauti pinigų. 

Savo planą jie bandė įgyvendinti praėjusių metų gegužės 17 d. Vaikinai nusipirko  skareles veidams prisidengti, lipiną juostą, suvenyrinius peilius, iš pažįstamos  merginos pasiskolino filmavimo kamerą ir pasislėpė buto Debreceno gatvėje spintoje.  Kai į butą pas vyriškį atėjo jų bendrininkė mergina, vaikinai, iššokę iš spintos,  vyriškį sumušė, lipnia juosta surišo jo rankas ir kojas, užklijavo burną bei pagrobė  turėtus 230 litų, mobilųjį telefoną, auksinę grandinėlę, dokumentus. Be to,  grasindami peiliais, jie iš vyro pareikalavo 10 tūkst. litų už tai, kad nepaviešins  neva nufilmuotos medžiagos. Negavę pinigų, jie pavogė kieme stovėjusį vyriškio  automobilį „Mercedes – Benz“. 

Nusikaltimo padarymo metu abu įtariamieji buvo nepilnamečiai, jie neteisti, padarytą  turtinę ir neturtinę žalą  nukentėjusiajam atlygino. Jam grąžintas ir pagrobtas  automobilis. 

Be paskirtos subendrintos lygtinės laisvės atėmimo bausmės, teismas jaunuolius  įpareigojo 6 mėn. būti namuose nuo 23 iki 06 val. 

Tokį pat įpareigojimą teismas skyrė ir abiems nepilnametėms merginoms, jas nuo  baudžiamosios atsakomybės atleidęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius