-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose nuteisti vyrą apvogę ir padegę Vytautas Nemanis ir Olegas Zotikovas

Gruodžio 8 dieną Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje du šiauliečiai: Vytautas Nemanis, gimęs 1992 metais, ir jo trim metais jaunesnis bendrininkas Olegas Zotikovas, buvo kaltinami vagyste, pasikėsinimu apiplėšti, svetimo dokumento pagrobimu, turto sugadinimu ir pasikėsinimu nužudyti. Teismas abu jaunus vyrus pripažino kaltais.
Vytautas Nemanis ir Olegas Zotikovas žmogų apiplėšė ir padegė
Vytautas Nemanis ir Olegas Zotikovas žmogų apiplėšė ir padegė

Šis nemažo atgarsio sukėlęs nusikaltimas padarytas 2014 metų vasario 2 dieną Šiauliuose. Bylos duomenimis, apie 20.00 valandą vaikinai Vaidoto gatvėje įsibrovė į savo aukos namą.

Pinigų vyras neturėjo. Už tai O.Zotikovas jį sumušė. 

Jie išlaužė duris, o šeimininkas tuo metu miegojo. Susirinkę įvairių maisto produktų įsibrovėliai ruošėsi sprukti, tačiau tuo metu šeimininkas pabudo.

Kaip vėliau ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme kalbėjo O.Zotikovas, jis anksčiau pas minėtąjį vyrą gyveno. Neva, namo šeimininkas buvęs jam skolingas 200 litų,  todėl pareikalavo skolą atiduoti. Tačiau pinigų vyras neturėjo. Už tai O.Zotikovas jį sumušė. Išeidami įsibrovėliai auką užrakino.

Jaunuoliai su pavogtu maistu parėjo į nakvynės namus, O.Zotikovas pagrobtą maistą atidavė čia buvusiems gyventojams. Tačiau netrukus įsibrovėliai vėl grįžo į tą patį namą, kurio viduje tebegulėjo sumuštas šeimininkas.

Įsibrovėliai išvertė spinteles, bet pinigų nerado. O.Zotikovas teisme prisipažino, kad tuo metu jis ant namo šeimininko labi pyko, todėl išeinant kilo mintis namą padegti.

O.Zotikovas teisme prisipažino, kad tuo metu jis ant namo šeimininko labi pyko, todėl išeinant kilo mintis namą padegti.

Įžiebęs liepsną O.Zotikovas kartu su savo bendru vėl užrakino namo duris pakabinama spyna ir dingo. Sprukdamas O.Zotikovas pasiėmė namo šeimininko tapatybės kortelę, kurią netrukus atidavė savo bendrininkui.

Nuo smūgių ir gaisro nukentėjusį namo šeimininką išgelbėjo į gaisrą atskubėję ugniagesiai. Policijos pareigūnai šį nusikaltimą išaiškino labai greitai, jau kitą dieną dėl administracinio teisės pažeidimo policininkai sulaikė V.Nemanį, pas jį buvo rastą pavogta tapatybės kortelė.

Teisme V.Nemanis, kuris už įvairius nusikaltimus anksčiau teistas jau 5 kartus,  savo kaltę neigė, jis atsisakė duoti parodymus. O.Zotikovas savo kaltės neneigė.

Išnagrinėjęs bylą teismas konstatavo, kad padarytas nusikaltimas yra įrodytas liudytojų, O.Zotikovo parodymais, ekspertų pateiktomis išvadomis,  kita byloje surinkta medžiaga. Už padarytus nusikaltimus V.Nemaniui skirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė. O.Zotikovas nuteistas kalėti 10 metų.

Teismas atsižvelgė į tai, kad jaunuolis savo kaltę pripažino. Teismo sprendimu abu nuteistieji Valstybinei ligonių kasai turės sumokėti 1166 litus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius