-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistieji skaudžiai reaguoja į mobiliojo ryšio blokavimo sistemų įrengimą

Marijampolės pataisos namuose neseniai sumontuoti du įrenginiai, slopinantys mobiliojo ryšio signalą tam tikroje lokalioje teritorijoje.
Kalėjimas
Kalėjimas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Marijampolė

Netrukus sulaukta ir nuteistųjų reakcijos. 2010 m. spalio 2 d. apie 21.50 val. Marijampolės pataisos namų kontrolės ir praleidimų poste budėję pareigūnai per vaizdo stebėjimo monitorių pastebėjo, kad iš 11-ojo lokalinio sektoriaus link mobilaus ryšio blokavimo įrenginio mesti polietileniniai maišeliai su skysčiu.

Po to ant laiptų aikštelės išbėgę du nuteistieji, veidus užsidengę medžiaginėmis kaukėmis, metė degančius fakelus link ryšio blokavimo įrenginio. Vienas degantis fakelas nukrito ant praleidimų posto pastato, o kitas – 11-ojo lokalinio sektoriaus kieme. Tai pastebėję pareigūnai fakelus užgesino gesintuvu ir apie įvykį nedelsdami informavo pataisos namų budintįjį direktoriaus padėjėją. Buvo sustiprintas 11-ojo lokalinio sektoriaus stebėjimas, tačiau daugiau incidentų nepastebėta.

2010 m. spalio 3 d. apie 8.00 val. dėl minėto įvykio 11-ojo lokalinio sektoriaus gyvenamosiose patalpose, 21-ame būryje, pasitelkus Marijampolės pataisos namų vidaus tvarkos užtikrinimo grupę, atlikta krata. Du nuteistieji, nevykdę administracijos teisėtų reikalavimų, buvo sulaikyti, jiems skirtos drausminės nuobaudos. Specialiosios priemonės ar koviniai veiksmai prieš nuteistuosius naudoti nebuvo. Kratos metu rasta savadarbė medžiaginė kaukė bei stiklinis 0,5 l talpos indas su rudos spalvos dažais. Pataisos namų administracija nuteistųjų nusiskundimų dėl atliktos kratos negavo. Dėl nuteistųjų veiksmų 2010 m spalio 2 d. pradėtas tarnybinis tyrimas.

2010 m. spalio 5 d. duomenimis, Marijampolės pataisos namuose bausmę atlieka 1145 nuteistieji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius