-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistos ir vaistininkės, ir psichotropinius vaistus nelegaliai įsigiję bei jais prekiavę klientai

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas patvirtino prokuroro kaltinimus baudžiamojoje byloje dėl psichotropinių medžiagų laikymo, įgijimo ir realizavimo bei dėl psichotropinių medžiagų apskaitos taisyklių pažeidimo ir griežtomis bausmėmis nuteisė penkis asmenis.
Vaistai
Vaistai / Vilniaus VPK nuotr.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad grupė asmenų 2009 m. be receptų iš vienos uostamiesčio vaistinės įsigydavo psichotropinių vaistų, tokių, kaip „Clonazepam“, „Relanium“, „Tazepam“, „Xanax“ ir kt., tuos vaistus vartojo ir patys, ir juos pardavinėjo kitiems. Vaistus iš pažįstamos vaistininkės be receptų įsigydavo garbaus amžiaus moteris bei jos sūnus, jų namuose ir vykdavo nelegali psichotropinių medžiagų prekyba.

Už tai 72 m. L.B. skirta aštuonerių metų, o jos 41 m. sūnui R.B. – 9 metų laisvės atėmimo bausmė; bausmes paskirta atlikti pataisos namuose.

Už tai, kad pažeidė psichotropinių medžiagų apskaitos, laikymo be išdavimo taisykles vaistinės vedėjai 52 m. V.J. skirta 30 MGL dydžio (3900 Lt) bauda, o psichotropinius vaistus be receptų pardavinėjusi farmacininkė nuteista realia 2 metų laisvės atėmimo bausme. Tokia pat bausmė skirta ir dar vienam psichotropinių vaistų pirkėjui.

Juridinis asmuo – vaistinė – išteisinta, taip pat prokurorams nepavyko įrodyti farmacininkės piktnaudžiavimo tarnyba fakto.

Nuosprendis neįsiteisėjęs, jį galima skųsti apeliacine tvarka.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius