-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nužudymo vestuvių naktį byla teismui perduota greičiau kaip per mėnesį

Vilniaus apygardos prokuroras Rolandas Imbrasas teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl šeimos nario nužudymo. Šiuo labai sunkiu nusikaltimu kaltinamas Vilniaus rajono gyventojas 54 metų M.B. Nuo nusikaltimo įvykdymo iki bylos išsiuntimo teismui praėjo vos daugiau kaip trys savaitės.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Vilniaus apygardos prokuratūra, prokurorai M.B. kaltina tuo, kad jis šių metų rugsėjo 26-osios naktį, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kilus asmeniniam konfliktui savo namuose tyčia nužudė 30 metų įsūnį P.K.

Šeštadienį prasidėjęs vestuvių pobūvis Didžiasalio kaime baigėsi tragiškai. Rugsėjo 25-ąją oficialiai ištekėjusi už P.K., po keliolikos valandų M.K. tapo našle. Valstybinės teismo medicinos tarnybos ekspertai nustatė, kad sužalojimai padaryti penkiais trauminiais poveikiais, tačiau mirtinas dūris buvo į širdį. Nei atvykę policijos pareigūnai, nei greitosios pagalbos medikai jaunikiui padėti jau nebegalėjo.

M.B. buvo stipriai apgirtęs, todėl konfliktui kilti rimtų priežasčių nereikėjo. Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad šeimininkė K.B. jau miegojo, kai į miegamuoju paverstą virtuvę įėjo jos vyras M.B. Netrukus ten ėmė veržtis jaunikis P.K. Patėvis jo neįleido, užrėmė duris. O po to pastvėrė virtuvinį peilį ir išėjęs į koridorių prispaudė įsūnį prie sienos. Netrukus šis susmuko.

M.B. teismo laukia už grotų. Jis dirbo bendrovėje, besirūpinančioje sostinės gatvėmis. Praeityje teisėsaugos pareigūnams jis buvo pažįstamas, baustas administracine tvarka. Savo kaltę vyras pripažįsta tiktai iš dalies. Kodėl taip pasielgė, pasakyti negali, net neprisimena, kaip jo rankose atsidūrė peilis. Nieko keisto, kaltinamasis tą naktį buvo stipriai apsvaigęs nuo alkoholio. Kaip ir jo auka – P.K. kraujyje nustatyta daugiau kaip 2 promilės alkoholio.

Pasak Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokuroro R.Imbraso, ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai duomenų, kurie pagrindžia M.B. kaltę dėl inkriminuojamo nusikaltimo. Prokuroras pabrėžė, kad šis nusikaltimas buvo ištirtas ir byla teismui perduota per labai trumpą laiką – nuo tragedijos vestuvių naktį praėjus vos 24 dienoms.

Už artimo giminaičio ar šeimos nario nužudymą įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę nuo aštuonerių iki 20 metų arba įkalinimą iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius