Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 31 /13:13

Pakruojo vicemeras Romas Medzveckas skelbia, kad jo tarnybiniame kabinete aptikta „blakių“ ir slaptų kamerų

Pakruojo rajono vicemero Romo Medzvecko kabinete aptikta slapto pasiklausymo aparatūra ir slapta vaizdo fiksavimo įranga. Apie tai paskelbė pati Pakruojo rajono savivaldybė.
Romas Medzveckas
Romas Medzveckas / pakruojis.lt nuotr.

Kaip rašoma savivaldybės pranešime, trečiadienį apie 11 val. Pakruojo rajono savivaldybės mero pavaduotojui Romui Medzveckui kilo įtarimas, kad kabinete gali būti įmontuota vaizdo stebėjimo ir klausymosi įranga.

Apie įtarimus informuoti Pakruojo policijos komisariato pareigūnai. Patikrinus kabinetą, įtarimai pasitvirtino – rasta, manoma, nelegali slapta vaizdo stebėjimo ir klausymosi įranga.

Pareigūnai aparatūrą išmontavo, pagal pareiškimą pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl slaptos ir, įtariama, nelegaliai kabinete įrengtos vaizdo stebėjimo ir klausymosi aparatūros.

Viešai policijos skelbiamose nusikaltimų ir įvykių suvestinėse apie šį incidentą nėra užsimenama.

Pats R.Medzveckas 15min.lt žurnalistui sakė, kad pirmas įtarimas jam kilo antradienį.

„Užkliuvo akis už ventiliacijos grotelių skylutės. Pasijuokėm visi, kad gal klausosi. Pašviečiau su žibintuvėliu, kažkas sublizgėjo. Bet vėliau turėjau darbų ir užmiršau. Trečiadienį pamačiau mūsų darbininką ir paprašiau, kad atsineštų kopėčias ir atsuktuvą. Jis pažiūrėjo ir sako – yra kažkas“, – pasakojo Pakruojo vicemeras.

Pasak R.Medzvecko, už ventiliacijos grotelių rastas „kažkas panašaus į mikrofoną ir kažkas panašaus į mikrokamerą“. Čia pat matėsi laidų raizgalynė. Aparatūros maitinimas buvo pajungtas sekretorės kabinete virš pakabinamų lubų. Informacijos kaupiklis aptiktas paslėptas koridoriuje.

Vicemero teigimu, viskas padaryta gana negrabiai, tai nepriminė šiuolaikinių technologijų.

„Minčių visokių kyla, bet jos tegul kol kas lieka su manimi. Nesu labai aršus politikas, bet nesu ir labai tylus. Priešų didelių neturiu“, – sakė R.Medzveckas.

Pakruojo politikas parašė pareiškimą policijai ir pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Jis atmeta galimybę, kad slaptą aparatūrą galėjo sumontuoti specialiosios tarnybos.

„Mano manymu, su tokiomis technologijomis jie seniai nebedirba“, – sakė vicemeras.

R.Medzveckas sako, kad jis yra vienas seniausių politikų Pakruojo savivaldybėje – čia darbuojasi jau šešerius metus. Rajono merė dirba neseniai, neseniai čia dirba ir administracijos direktorius.

„Mano kabinete dažnai vyksta pasitarimai, posėdžiai. Tokiam daiktui įrengti reikia laiko. Ir specialistai pripažino, kad viskas padaryta ne per 10 minučių. Buvo siena pragręžta. Visokių minčių kyla, galbūt nebuvo išsiversta ir be vietinių pagalbos. Turėjo padėti kažkas iš vietinių darbuotojų. Juk viską daryti reikėjo tuo metu, kai niekas nedirba – savaitgalį arba po darbo. Darbo metu to nepadarysi. Durys būna užrakinamos, bet prie atsarginių raktų darbuotojai gali prieiti“, – svarstė Pakruojo politikas.

Jo manymu, aparatūra buvo sumontuota nelabai seniai.

R.Medzveckas yra vedęs, užaugino dvi dukras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius